Recepta d’espinacs a la catalana amb cansalada

Els espinacs és una verdura molt saludable i molt versàtil ja que podem preparar una gran quantitat de receptes amb ell. El plat d'avui no és dels més complexos però està realment deliciós i és molt saludable (encara que nosaltres el farem una mica menys saludable afegint la cansalada).

Fa temps ja vam veure com preparar uns deliciosos cigrons amb espinacs . La recepta d’espinacs a la catalana no porta cigrons però si que incorpora pinyons, pansas i opcionalment una mica de cansalada .

Si vols aprendre a preparar un menjar sa, ràpid i molt fàcil de preparar (menys de 20 minuts) continua llegint que t’expliquem pas a pas com preparar aquesta deliciosa recepta.

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Crema de carbassó

Crema de carbassó

Escalivada al forn

Escalivada al forn

Amanida de figues amb formatge de cabra i nous, una recepta de tardor ideal per gaudir d’aquest fruit

Amanida de figues

Truita d'espinacs frescos amb formatge, la recepta de l'àvia ideal per sopar

Truita d'espinacs

Ingredients

Descargar llista compra

Com preparar espinacs a la catalana

  1. El primer pas és netejar molt bé els espinacs ja que normalment acumulant bastanta sorra i no es agradable trobar-la mentre mengem.
  2. Agafem una paella i afegim una mica d’oli d’oliva. Deixem escalfar a foc mitjà.
  3. Un cop l’oli estigui calent afegim els 500 grams d’espinacs frescos i deixem cuinar sense canviar la intensitat del foc. Podem tapar la paella per aconseguir que es cuinin més ràpidament. L’objectiu és que perdin l’aigua i disminueixen el volum. Normalment entre 10-15 minuts ja estaran fets.
  4. Mentre es cuinen podem aprofitar per pica l’all a trossets ben petits.
  5. En una paella apart afegim una miqueta d’oli d’oliva i posem a cuinar la cansalada. És important ficar molt poc oli o gens d’oli ja que la cansalada ja es cuina amb el seu propi greix. Un cop estigui una mica torrada ja la podem treure.
  6. Un cop passat aquest temps traiem els espinacs i els reservem. En la mateixa paella on hem cuinat els espinacs afegim els pinyons, las panses, el gra d’all ben picadet i els trossos de cansalada.
  7. Saltagem tot durant 1-2 minuts i posem els espinacs ja cuinats que haviem reservat anteriorment.
  8. Remenem tots els ingredients uns 3 minuts a foc mitjà per aconseguir que es barregin bé i que quedi tot calent.
  9. Un cop passat aquest temps, servim els espinacs a la catalana ràpidament per a que no perdin l’escalfor.
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: