Recepta de coca de recapte

Feia temps que volia preparar aquesta recepta però mai m’havia atrevit. El temps d’espera és una mica llarg perquè hem d’esperar unes 3 hores a que la massa fermenti . Hem de tenir en compte que tardarem tot un matí o tarda en preparar la coca de recapte.

Apart d’això, només s’han d’escalivar les verdures al forn i afegir-les per sobre la massa . Hi ha varies opcions per afegir a més de les verdures, Normalmente s’utilitzen sardines, trossos de botifarra o anxoves. Pots elegir l’ingredient que més t’agradi!

Si t’agrada aquesta recepta aleshores no et pots perdre el nostre exquisit plat de verdures escalivades al forn .

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Faves a la catalana

Faves a la catalana

Coca de Trampó amb massa de cervesa

Coca de Trampó

Iuca al forn

Iuca al forn

Truita de patates

Truita de patates

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer coca de recapte pas a pas

  1. En un bol aboquem la farina de blat i la sal. Si utilitzem llevat sec aboquem el llevat a la mescla i barregem tot. Tot seguit incorporem l’aigua. SI preferim utilitzar llevat fresc ho dil·luim amb aigua i esperem uns 2 minuts a que es disolgui completament i l’aboquem.
  2. Escalivem albergínia, els pebrots i la ceba. Si vols saber més sobre com escalivar verdures pots veure la nostre recepta de verdures escalivades (ficar link).
  3. Amassem fins a obtenir una masa homogénea. Tapem amb un drap i deixem reposar unes 3 hores fins que la massa dobli el seu tamany.
  4. Passades les 3 hores desgasifiquem la massa amassant uns minuts.
  5. Fem un espai al centre de la massa i aboquem l’oli. Amasem fins que tot l’oli quedi integrat a la massa.
  6. Tapem amb el drap i deixem reposar 30 minuts.
  7. Un cop passat aquest temps, agafem la massa la estirem amb un rodet i la col·loquem en una safata de forn amb paper de forn (per evitar que s’enganxi). Preescalfem el forn a 180 ºC per dalt i per baix.
  8. Col·loquem les verdures (pebrots, albergínia i ceba) en tires i finalment col·loquem per sobre sardines, anxoves o botifarra. Nosaltres hem triat anxoves.
  9. Posem per sobre un rajolí d’oli d’oliva i ho posem al forn a 180 ºC durant uns 40-60 minuts fins que vegis que la massa comenci a daurar.
  10. Traiem del forn i ja podem menjar aquest exquisit plat de coca de recapte.
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: