- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de gaspatxo de maduixes
Les sopes fredes com els diferents tipus de gaspatxo són receptes perfectes per als mesos d'estiu . En aquesta ocasió porto al blog de cuina la recepta de gaspatxo de maduixes.
Aquest plat és semblant al gaspatxo tradicional andalús . No obstant això, a l'afegir maduixes aconseguim un toc més dolç que es complementa perfectament amb l'acidesa dels tomàquets.
És un plat molt nutritiu que ens aporta una gran quantitat de beneficis . Inclou a la nostra dieta tot tipus de vitamines com l'àcid ascòrbic (vitamina C) essencial per mantenir una bona salut.
A més, les maduixes tenen molt poques calories i afegeixen fibra extra, augmentant la sacietat evitant que piquem entre hores .
Per tot això i per ser un plat altament refrescant, aquesta recepta la preparo mínim un cop per setmana durant els mesos d'estiu, ja sigui com a entrant o com a primer plat.
Als nens els encantarà gràcies a el gust dolç que afegeixen les maduixes a aquest tipus de gaspatxo.
Aquest gaspatxo és molt senzill de preparar. Afegeix a la batedora pebrot, all, tomàquets, maduixes i cogombre, tritura-ho tot, deixa-ho reposar a la nevera i serveix-ho.
Si t'agraden els gaspatxos amb consistència pots afegir també una mica de pa de molla .
Si t’agrada experimentar també pots afegir síndria o remolatxa . Juntament amb les maduixes aconseguiràs una barreja amb un gust interessant.
Si t'agraden aquest tipus de sopes fredes no et pots perdre el nostre gaspatxo de meló , gaspatxo de síndria o el plat de gaspatxo andalús .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer gaspatxo de maduixes
- Rentem els tomàquets i els piquem a trossets petits. Si la pell no és molt gruixuda no cal pelar-los. Reservem.
- Pelem la ceba i el gra d'all i els piquem. Guardem per al seu posterior ús.
- Tallem els laterals del cogombre, pelem i tallem a rodanxes. Guardem amb la resta de verdures.
- Partim el pebrot per la meitat, traiem les llavors i li passem força aigua. Tallem el pebrot a trossets.
- Si decidim afegir pa per a una major consistència, humitegem el pa de molla i el guardem amb la resta d'ingredients.
- Traiem el pedicle i sèpal (les tiges) de les maduixes i les tallem.
- Afegim els vegetals, el pa mullat i les maduixes dins el got de la batedora. Afegim també un raig d'oli d'oliva i una cullerada de vinagre de poma. Opcionalment podem també posar una mica de sal.
- Triturem tot durant uns 2 minuts fins que obtinguem una bona barreja de tots els ingredients.
- Opcionalment podem colar el gaspatxo de maduixes per treure pells o llavors presents en la barreja.
- Deixem refredar el gaspatxo a la nevera entre 1 i 2 hores fins que estigui ben fred.
- Un cop estigui ben fresquet servim en 4 recipients i ja podem gaudir d'un exquisit i saludable plat perfecte per alleujar la calor d'estiu. En la següent secció et mostrem alguns ingredients que pots afegir com a acompanyant.
Guarnició per al gaspatxo de maduixes
Per fer encara més complet aquest exquisit plat de gaspatxo preparat a base de maduixes, podem afegir trossets de pa torrat o crostons, trossos de cogombre, tomàquet o pebrots. Fins i tot podem tallar maduixes i afegir-les al plat.