crema de castanyes dolça, les postres perfectes per a les tardes de tardor

Recepta dolça de crema de castanyes

Amb l'arribada de la tardor i els dies més frescos, res millor que una crema de castanyes. Les castanyes, amb una gran història a la cuina europea i asiàtica, han estat un aliment bàsic durant segles pel seu alt valor energètic.

Aquesta recepta de crema de castanyes és perfecta per a la tardor. A més de ser deliciosa, és rica en fibra, vitamines i minerals com el potassi i el magnesi. La seva textura cremosa i sabor suau la converteixen en una opció ideal per a qualsevol àpat, ja sigui com acompanyament o per un sopar lleuger.

Fàcil de preparar i amb ingredients senzills, aquesta crema és ideal per compartir amb família o amb amics. Pots gaudir-la com a plat principal, acompanyament o postres, i personalitzar-la al teu gust afegint espècies com ara canyella o vainilla.

A més, pots preparar-la amb antelació i conservar-la a la nevera o congelador, per tenir sempre a mà.

També pots servir la crema de castanyes amb pa torrat o galetes per donar-li un toc de sabor adicional.

Si t'agraden les cremes de tardor llavors no et pots perdre la nostra crema de xampinyons o la crema de carbassa.

Delicioses!

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Panellets de coco

Panellets de coco

Pastís de carbassa

Pastís de carbassa

Melmelada de figues

Melmelada de figues

Panellets de xocolata

Panellets de xocolata

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer crema de castanyes pas a pas

  1. Rentem bé les castanyes i fem un petit tall a la pell per facilitar el pelat després de la cocció.
  2. Posem les castanyes a una olla amb 1 litre d'aigua freda i les portem a ebullició. Cuinem durant 20 minuts fins que les castanyes estiguin toves.
  3. Escorrem les castanyes i deixem que es refredin una mica per no cremar-nos. Després, les pelem, traient tant la closca exterior com la pell interior.
  4. En una olla neta, hi afegim les castanyes pelades, 500 mil·lilitres d'aigua i el sucre. Cuinem a foc mitjà durant uns 20-25 minuts, remenant ocasionalment, fins que les castanyes estiguin ben cuites i la barreja espesseixi.
  5. Retirem la barreja del foc i fem servir una batedora per triturar fins a obtenir una crema suau. Si la crema queda molt espessa, afegim més aigua fins a assolir la consistència desitjada.
  6. Deixem refredar la crema abans de refrigerar-la. Es pot servir freda o calenta, i és ideal per acompanyar torrades, galetes, o com a postres.
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: