Receptes d'estiu, les més fàcils, ràpides i saludables perfectes per un bon sopar o dinar

Quan arriba l’estiu no tenim gaires ganes de cuinar. Ja tenim suficient amb la calor que fa fora com per encendre el foc. A més, necessitem menjar aliments lleugers, que ens hidratin i que ens refresquin.

És per això que hem reunit en aquest article les diferents receptes d’estiu saludables que tenim. Desde amanides de llegums fins a batuts. Són receptes molt senzilles que no trigaràs gens en preparar i t’ajudaran a suportar les altes temperatures.

Amanida d'alvocat i salmó

Amanida d'alvocat i salmó

Aprèn a preparar una fresca amanida d’estiu feta a base de salmó i alvocat. Es molt senzilla de preparar i molt saludable!

Ingredients

  • Salmó cru o fumat
  • 2 alvocats
  • 1 llimona
  • Fulls d'espinacs o d'enciam
  • 6 tomàquets cherry
  • 1 ceba
  • Oli d'oliva
  • Sal

Com fer amanida d'alvocat i salmó

  1. Agafem el salmó fumat i el tallem a trossets de mida mitjana. També podem utilitzar salmó cru prèviament congelat per eliminar qualsevol bacteri que pugui existir.
  2. Pelem els alvocats i els tallem. Opcionalment podem afegir el suc de mitja llimona per evitar que s'oxidin els components de l'alvocat i es s’enfosqueixi.
  3. Tallem per la meitat els tomàquets i reservem.
  4. Tallem la ceba a trossets o en juliana. La guardem.
Veure la recepta completa

Amanida d'arròs

Amanida d'arròs

Aprèn a cuinar aquesta amanida d'arròs amb pollastre pas a pas i gaudeix d'una recepta fresca i senzilla de preparar.

Ingredients

  • 100 grams d'arròs
  • 200 grams de pit de pollastre
  • 1 ceba
  • 2 pebrots verds
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pastanaga
  • 100 grams de pèsols
  • 2 ous
  • 80 grams de blat de moro
  • Oli d'oliva
  • Sal

Com fer amanida d'arròs

  1. Posem a escalfar al foc 2 cassoles amb aigua amb una mica de sal. En una d'elles bullirem l'arròs i en l'altra prepararem l'ou dur.
  2. Un cop estiguin bullint afegim els 100 grams d'arròs i en l'altra els dos ous. És important afegir els ous dins de l'aigua suaument per evitar que es trenquin.
  3. Deixem l'arròs al foc 15-20 minuts. 10 minuts serà suficient pels ous durs.
  4. Mentre esperem agafem una paella i afegim oli.
Veure la recepta completa

Amanida de cigrons amb alvocat, tonyina i ou, la recepta perfecta per l’estiu

Amanida de cigrons amb alvocat, tonyina i ou, la recepta perfecta per l’estiu

Deliciosa amanida d'estiu amb cigrons, alvocat, tonyina i ou. Una explosió de sabors i frescor en cada mossegada. Descobreix la recepta aqui.

Ingredients

  • 400 grams de cigrons cuits
  • 1 bròquil petit
  • 1 alvocat madur
  • 1 ceba vermella
  • Olives negres
  • 2 llaunes de tonyina (opcional)
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 4 ous durs
  • Tomàquets cherry
  • 3 cullerades d'oli d'oliva
  • 2 cullerades de vinagre balsàmic
  • Pebre
  • Sal

Com fer amanida de cigrons amb alvocat, tonyina i ou, la recepta perfecta per l’estiu

  1. Esbandim i escorrem els cigrons. Reserva'ls en un bol gran.
  2. Tallem el bròquil en petits ramells i els bullim durant uns minuts fins que estiguin tendres però encara cruixents. Escorrem i refredem sota aigua freda.
  3. Pelem i tallem l'alvocat a trossos. Tallem també la ceba vermella a rodanxes fines. Afegim l'alvocat i la ceba al bol amb els cigrons.
  4. Posem dins del bol un grapat d’olives. Personalmente m’agrada afegir olives negres per aquesta recepta però pots posar el tipus que més t’agrado. Opcionalment podem afegir tonyina esmicolada al bol. Per esmicolar-la recomano obrir la llauna i amb una forquilla anar-la trencant.
Veure la recepta completa

Amanida de llenties

Amanida de llenties

T’ensenyem a preparar una deliciosa amanida d’estiu de llenties, tonyina i alvocat. Tardaràs menys de 20 minuts en fer-la i està realment bona.

Ingredients

  • 500 grams de llenties cuites
  • 1 tomàquet gran
  • 1 ceba tendra
  • 1 alvocat
  • 2 ous
  • 1 llauna gran de tonyina o 2 mitjanes
  • 50 grams de formatge feta (opcional)
  • Blat de moro (opcional)
  • Olives
  • Oli d’oliva
  • Sal

Com fer amanida de llenties

  1. El primer pas és preparar les llenties. Recorda que si les tens sense coure, les has de deixar en remull la nit abans i deixar coure abans de començar a preparar l’amanida. Si les has comprat de pot al supermercat, passa-les per aigua i escorrelas.
  2. En una cassola posem aigua a escalfar al foc. Aquí serà on cuinarem els ous. Un cop estigui bullint afegim els ous i els deixem uns 10 minuts.
  3. Pelem la ceba tendra i la tallem a trossets petits. És recomanable fer ús del tall en Brunoise. Rentem bé el tomàquet i fem trossos petits. L’alvocat el tallem per la meitat. La part s’ha quedat amb l´òs l’emboliquem. L’altre part la pelem i tallem en trossos mitjans.
  4. En un recipient per amanides afegim els 500 grams de llenties cuites, la ceba, l’alvocat i el tomàquet tallat.
Veure la recepta completa

Amanida de mango

Amanida de mango

Aprèn a preparar aquesta recepta d'amanida de mango per als dies més calorosos d'estiu. T'ensenyem els ingredients que necessites i quins passos seguir.

Ingredients

  • 1 o 2 mangos
  • 1 grapat de canonges
  • 1 grapat de fulles d'espinacs
  • 1 enciam
  • 1 ceba morada
  • 10 nous pelades
  • Oli d'oliva
  • Pebre mòlt
  • Sal
  • Suc de llimona (opcional)

Com fer amanida de mango

  1. El primer plat per preparar una fresca amanida de mango és agafar un bol per amanides on afegirem tots els ingredients.
  2. Tallem la ceba morada en juliana o bé la piquem. Reservem.
  3. Pelem el mango i el tallem a trossets petits. Guardem.
  4. Afegim a la enciamera els canonges, l'enciam i els espinacs creant una base de fulles en l'amanida.
Veure la recepta completa

Amanida de pasta

Amanida de pasta

Vols aprendre a preparar una deliciosa amanida de pasta fresqueta per l’estiu? T’ensenyem tots els ingredients que necesites i com fer-la pas a pas.

Ingredients

  • 400 grams de pasta (fusilli o farfalle)
  • 4 ous
  • 2 llaunes de tonyina
  • olives verdes sense pinyol
  • 2 tomàquets grans
  • 1 cogombre
  • blat de moro
  • 100 grams de salmó fumat (opcional)
  • Orenga
  • Oli d’oliva
  • Sal

Com fer amanida de pasta

  1. En una olla o cassola posem aigua amb una mica de sal i deixem calentar a foc alt. Quan comenci a bullir afegim els 400 grams de pasta. Recomano utilizar fusilli o farfalle. Deixem cuinar uns 10-15 minuts. En el paquet de pasta trobaràs el temps exacte que recomana el fabricant.
  2. Paral·lelament fiquem una altra cassola amb aigua a bullir. En aquest cas, un cop estigui bullint afegim els 4 ous. Deixem cuinar a foc mitjà durant uns 10 minuts.
  3. Mentre es cuinen els ous i la pasta anirem tallant els diferents ingredients de l’amanida. Rentem els tomàquets i els tallem a trossos mitjans. Les olives les tallem per la meitat i el salmó fumat el trenquem amb les mans a trossos petits. Rentem el cogombre i el tallem a rodanxes d’un mil·límetre de gruix. Posem tot en un bol per amanides.
  4. Obrim les llaunes de tonyina en conserva, escurrim l’excés d’oli que té i trenquem una mica la tonyina amb una forquilla ja que estará molt compacte. Tirem la tonyina dins del bol amb la resta d’ingredients. Agreguem també el blat de moro en conserva.
Veure la recepta completa

Gaspatxo

Gaspatxo

Et mostrem com preparar un autèntic gaspatxo andalús. És una de les receptes més populars d'estiu de la gastronomia espanyola.

Ingredients

  • 1kg de tomàquets madurs de pera
  • 1 gra d'all
  • 1 pebrot verd
  • 1 cogombre
  • 1/4 ceba (opcional)
  • 150 grams de pa (preferiblement només la molla)
  • Vinagre de Jerez
  • 100 ml d'oli d'oliva
  • Sal

Com fer gaspatxo

  1. El primer pas és rentar i pelar tota la verdura. Tallem les puntes del cogombre i el pelem. Per a més facilitat podem fer servir un pelador de verdura. Un cop ben pelat, ho tallem a rodanxes. Reservem en un recipient gran on posteriorment triturarem la barreja.
  2. Rentem bé els tomàquets i els tallem a quarts. Els guardem amb el cogombre.
  3. Pelem la dent d'all. Retirem el centre perquè no repeteixi i el piquem. Repetim el procés, però aquesta vegada amb la ceba. Reservem al recipient amb la resta de vegetals ja nets i pelats.
  4. Obrim el cogombre per la meitat, retirem les llavors del seu interior i el netegem amb aigua abundant. Seguidament ho tallem i ho afegim al bol.
Veure la recepta completa

Gaspatxo de maduixes

Gaspatxo de maduixes

Aprèn a preparar aquesta refrescant i saborosa recepta de gaspatxo de maduixes perfecta per als dies més calorosos de l'estiu. Ingredients i procediment.

Ingredients

  • 500 grams de maduixes
  • 500 grams de tomàquets
  • 1 cogombre
  • 1 pebrot
  • 1 gra d'all
  • Mitja ceba (opcional)
  • 50 grams de pa de molla (opcional)
  • Vinagre de poma
  • Oli d'oliva
  • Sal

Com fer gaspatxo de maduixes

  1. Rentem els tomàquets i els piquem a trossets petits. Si la pell no és molt gruixuda no cal pelar-los. Reservem.
  2. Pelem la ceba i el gra d'all i els piquem. Guardem per al seu posterior ús.
  3. Tallem els laterals del cogombre, pelem i tallem a rodanxes. Guardem amb la resta de verdures.
  4. Partim el pebrot per la meitat, traiem les llavors i li passem força aigua. Tallem el pebrot a trossets.
Veure la recepta completa

Gaspatxo de meló

Gaspatxo de meló

Aprèn a preparar aquesta refrescant i saborosa recepta de gaspatxo de meló perfecta per als dies més calorosos de l'estiu. Ingredients i procediment.

Ingredients

  • Mig meló sense pipes
  • 1 gra d'all
  • 1 ceba o ceba tendra
  • 1 cogombre
  • 1 pebrot verd
  • Mitja barra de pa dur
  • Crostons (opcional)
  • Pernil serrà picat (opcional)
  • Vinagre de poma
  • Oli d'oliva
  • Sal

Com fer gaspatxo de meló

  1. El primer pas és pelar totes les verdures i el meló. Piquem el gra d'all ben fi. Pelem la ceba o ceba tendra i també la piquem. Reservem.
  2. Pelem el cogombre i el tallem a daus o a rodanxes.
  3. Obrim el pebrot per la meitat, traiem les llavors del seu interior i passem aigua abundant. Tallem a trossets.
  4. Pelem el meló i el tallem a daus de mida mitjana.
Veure la recepta completa

Gaspatxo de síndria

Gaspatxo de síndria

Aprèn a preparar aquesta refrescant i saborosa recepta de gaspatxo de síndria perfecta per als dies més calorosos de l'estiu. Ingredients i procediment.

Ingredients

  • 500 grams de síndria pelada i sense llavors
  • 600 grams de tomàquet (preferiblement madurs)
  • 50 grams de pa dur
  • 1 pebrot verd
  • 1 cogombre
  • 1 gra d'all
  • 1 ceba o ceba tendra
  • Vinagre de poma
  • Oli d'oliva
  • Sal

Com fer gaspatxo de síndria

  1. Tallem el pebrot per la meitat, traiem les llavors i li passem força aigua. Tallem a trossets i reservem.
  2. Pelem l'all i el tallem a rodanxes. Fem el mateix amb la ceba o ceba tendra. La guardem per al seu posterior ús.
  3. Rentem i pelem els tomàquets. És important que estiguin madurs per facilitar la trituració.
  4. Pelem i tallem la síndria. És important treure-li totes les llavors i deixar-la ben neta abans de posar-la a la batedora.
Veure la recepta completa

Empedrat de bacallà

Empedrat de bacallà

Vols aprendre a preparar empedrat de bacallà amb mongetes blanques? T’ensenyem a com preparar-lo pas a pas i tots els ingredients que necessites.

Ingredients

  • 200 grams de bacallà dessalat
  • 400 grams de mongetes blanques cuites
  • 1 ceba
  • 1 tomàquet gran o 2 mitjans
  • Mig pebrot vermell
  • Mig pebrot verd
  • 2 ous
  • Olives negres
  • Vinagre de Módena (opcional)
  • Oli d’oliva
  • Sal

Com fer empedrat de bacallà

  1. Si el bacallà que has comprat és salat, el primer pas de la recepta serà desalar-lo. Per fer això, tenim dues opcions. Deixar el llom durant 3 dies en aigua a la nevera a un 6ºC - 8ºC per evitar que fermenti i canviant l’aigua durant 12 hores o esqueixar primer el bacallà i després desalarlo en aigua freda sota l’aixeta durant 10 minuts.
  2. Si optem per utilizar mongetes blanques crues és important deixar-les en remull durant unes 8 hores i després cuinar-les a foc lent durant 2 hores per que estiguin cuites. Si hem comprat mongetes cuites les escurrim per eliminar el líquid de conserva del pot.
  3. Un cop tenim el bacallà dessalat i les mongetes cuites és hora de començar la recepta d’empedrat. Agafem un bol i esqueixem el bacallà amb els dits a trossets mitjans.
  4. Afegim els 400 grams de mongetes blanques al bol juntament amb els trossos de bacallà esqueixat.
Veure la recepta completa

Llimonada

Llimonada

Prendre llimonada és una de les millors maneres de soportar la intensa calor de l’estiu. Aprèn com preparar una deliciosa llimonada casolana natural pas a pas.

Ingredients

  • 4 llimones
  • 400 mil·lilitres d’aigua freda
  • 350 grams de glaçons de gel
  • 50 grams de sucre

Com fer llimonada

  1. Pelem les llimones intentant retirar tota la part blanca dels grills de llimona ja que aquesta zona de la llimona tendeix a amargar. Intentem treure totes les llavors que puguem.
  2. Afegim els trossos de llimona a la batedora de got i agreguem 200 mil·lilitres d’aigua (els 200 restant els afegirem més tard). Triturem tot amb la batedora fins que quedi una pasta.
  3. En aquest punt. Podem opcionalment colar el suc per eliminar els trossos de pell i llavors que hagin pogut quedar. Jo personalment no acostumo a colar el suc de llimona ja que la polpa conté la major part de propietats de la llimona.
  4. Afegim els 50 grams de sucre. Si t’agrada molt el dolç pots afegir més. Si vols preparar una llimonada sense sucre pots afegir mel o xarop d'atzavara. Agreguem els glaçons de gel i remenem tot amb la batedora a màxima potencia.
Veure la recepta completa

Batut de plàtan amb kiwi

Batut de plàtan amb kiwi

Aprèn a preparar un deliciós batut o liquat de plàtan i kiwi. És molt senzill de preparar i el sabor és exquisit. T'ho perdràs?

Ingredients

  • 1 plàtan madur
  • 1 kiwi groc o verd
  • 100 ml de llet
  • 4-5 glaçons de gel
  • Sucre o mel al gust (opcional)
  • Un raig de llimona
  • Una mica de canyella

Com fer batut de plàtan amb kiwi

  1. El primer pas és triar la fruita que farem servir. Jo he utilitzat un plàtan ben madur i dolç amb el que m'he estalviat afegir mel o sucre addicional. En el cas del kiwi, he optat per la varietat groga ja que són més sucosos i dolços. No obstant això, també es pot utilitzar un kiwi verd.
  2. Pelem el plàtan i el trossegem en porcions de mida mitjana. És important tallar una mica la fruita abans de triturar-la per evitar que quedin grumolls grans en el liquat de fruita. L’afegim a la batedora o liquadora.
  3. Repetim el procés, ara amb el kiwi. El pelem, el trossegem i l’afegim a la liquadora. Per pelar és recomanable tallar-los per la meitat i treure l'interior amb una cullera.
  4. Afegim a la batedora un rajolí de llimona, el qual ressaltarà el sabor del plàtan i del kiwi. Opcionalment afegim una mica de sucre, mel o edulcorant. Jo he optat per no afegir sucre ja que els kiwis grocs i el plàtan madur ja aporten al liquat o batut el toc dolç.
Veure la recepta completa

Batut de prunes

Batut de prunes

Aprèn a preparar una senzilla però deliciosa recepta de batut de prunes. Alleuja la calor mentre menges un batut ben nutritiu i saludable.

Ingredients

  • 2 prunes vermelles madures
  • 100 ml de llet
  • 50 grams de gel
  • Sucre al gust (opcional)
  • Mel (opcional)

Com fer batut de prunes

  1. El primer pas és triar les prunes. En aquesta ocasió he optat per la varietat vermella i per unes que estiguessin ben madures ja que així estan més dolces i no cal afegir sucre addicional.
  2. Rentem les prunes de forma abundant, traiem l'os de l'interior i les tallem en trossos de mida mitjana per evitar l'excés de grumolls en el batut.
  3. Introduïm els 100 ml de llet (sencera o semidesnatada) i els trossets de fruita dins el got de la batedora o liquadora.
  4. Batem tots els ingredients uns segons fins a obtenir una barreja homogènia.
Veure la recepta completa

Batut de préssec, el batut perfecte per lluitar contra la calor de l’estiu

Batut de préssec, el batut perfecte per lluitar contra la calor de l’estiu

El batut de préssec és perfecte per preparar amb els préssecs que ja s'estiguin passant. Aprèn a preparar-lo pas a pas i refresca't els dies d'estiu.

Ingredients

  • 3 préssecs
  • 200 mil·lilitres de llet
  • 50 grams de gel
  • 1 fulla de menta (opcional)

Com fer batut de préssec, el batut perfecte per lluitar contra la calor de l’estiu

  1. El primer pas és triar la fruita. La millor opció és escollir préssecs madurs ja que li donarà un toc més dolç al batut.
  2. Seguidament trossegem els préssecs. Podem preparar el batut amb la pell o sense. Si decideixes no pelar-los, és important rentar-los bé. D'aquesta manera, la pell quedarà amb una textura més suau.
  3. Afegim els trossos de préssec dins de la batedora juntament amb els 200 mil·lilitres de llet.
  4. Batem tots els ingredients fins a obtenir una barreja homogènia.
Veure la recepta completa

Batut de préssec i pera

Batut de préssec i pera

Prova el nostre exquisit batut de préssec i pera i refresca't els dies més calorosos de l'estiu. Et mostrem els ingredients i el pas a pas.

Ingredients

  • 2 peres
  • 1 préssec groc
  • 100 mil·lilitres de llet de vaca
  • 50 grams de gel
  • Una mica de canyella (opcional)

Com fer batut de préssec i pera

  1. El primer pas és rentar les peces de fruita que utilitzarem, en aquest cas les peres i el préssec. És important rentar molt bé ja que no les pelarem, les triturarem amb la pell.
  2. Seguidament traiem l'os del préssec i el cor de les peres. Tallem la fruita a trossos mitjans.
  3. Introduïm els trossos de fruita dins de la batedora i afegim els 100 ml de llet de vaca.
  4. Batem tots els ingredients durant uns segons fins que quedi una barreja homogènia.
Veure la recepta completa

Llimonada americana, beguda perfecte a l’estil americà per alleujar la calor d’estiu

Llimonada americana, beguda perfecte a l’estil americà per alleujar la calor d’estiu

Refresca't a l'estiu amb la clàssica llimonada americana. Descobreix la recepta per a aquesta beguda refrescant i deliciosa.

Ingredients

  • 5 llimones
  • 1 llima
  • Pell de llimona
  • Pell de llima
  • 100 grams de sucre
  • 200 mil·lilitres d’aigua normal
  • 600 mil·lilitres d’aigua freda
  • 10 glaçons de gel

Com fer llimonada americana, beguda perfecte a l’estil americà per alleujar la calor d’estiu

  1. Comencem amb la preparació del xarop de sucre. En una cassola, combinem 100 grams de sucre i 200 ml d'aigua i escalfem a foc mitjà fins que bulli.
  2. En aquest punt afegim les pells de la lima i les llimones. Continuen escalfant fins que el sucre es dissolgui completament. Un cop bulli, apaguem el foc i deixem que el xarop es refredi, ja que serà el component dolç que afegirem més endavant a la llimonada.
  3. Seguidament, passem a exprimir el suc de les llimones i la llima. Ens assegurem d'obtenir tot el suc d'aquestes fruites cítriques i, si volem evitar les llavors i la polpa, podem colar el suc.
  4. En una gerra gran, barregem el xarop de sucre que hem preparat amb el suc de llimona i lima. Amb compte, anem afegint 600 mil·lilitres d'aigua freda i remenant bé per assegurar-nos que tots els ingredients s'integrin a la perfecció. Agreguem els glaçons de gel.
Veure la recepta completa

Amanida de burrata

Amanida de burrata

Prova aquesta recepta d'amanida de burrata amb ruca, tomàquet i alvocat. És perfecta per acompanyar qualsevol tipus de plat principal o com a entrant.

Ingredients

  • 60-70 grams de ruca
  • 1 alvocat (a mi m'agrada posar 2 ja que m'encanta l'alvocat)
  • 10 tomàquets cherry o 3 tomàquets normals
  • 1 cullerada de mel
  • Llavors de sèsam o chía
  • Un grapat de pinyons
  • 1 bola de formatge burrata
  • Salsa Pesto (opcional)
  • Oli d'oliva
  • Sal

Com fer amanida de burrata

  1. Posem en una enciamera totes les fulles de ruca rentades i ben repartides.
  2. Pelem l'alvocat, el tallem i el repartim per les fulles de ruca.
  3. Renteu els tomàquets cherry o els tomàquets normals. Si són cherry els tallem per la meitat i els distribuïm per l'enciamera. Si són tomàquets normals els tallem a trossos i també els deixem ben repartits.
  4. Posem al centre de l'amanida la bola de formatge burrata.
Veure la recepta completa

Amanida grega amb formatge feta i cogombre

Amanida grega amb formatge feta i cogombre

Aprèn a preparar una amanida grega refrescant amb formatge feta i cogombre per alleujar la calor de l'estiu. Recepta fàcil i ràpida de fer.

Ingredients

  • 8-10 tomàquets tipus cherry
  • 16 olives negres
  • 1 cogombre
  • Mitja ceba
  • Enciam al gust
  • 1 pebrot vermell, groc o verd
  • 130 grams de formatge feta
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal

Com fer amanida grega amb formatge feta i cogombre

  1. El primer pas és rentar i tallar tots els vegetals. Pelem la ceba i la tallem en juliana. Si volem reduir una mica el sabor podem deixar-la en aigua freda durant mitja hora amb una cullerada de vinagre.
  2. Rentem els tomàquets cherry i els tallem per la meitat. Si prefereixes utilitzar tomàquets normals talla'ls a quarts. Reservem en una enciamera.
  3. Obrim el pebrot, retirem les llavors i passem aigua abundant. Tallem a rodanxes i reservem amb el tomàquet.
  4. Un cop reduït el sabor de la ceba l'afegim a l'enciamera amb la resta d'ingredients.
Veure la recepta completa

Sopa de meló amb pernil cruixent

Sopa de meló amb pernil cruixent

Descobreix la refrescant sopa de meló amb un toc de pernil cruixent. La combinació perfecta per als dies d'estiu. Prova-la ara!

Ingredients

  • 1kg de meló
  • 6 rodanxes de pernil
  • 2 cullerades d’oli d’oliva
  • Pebre
  • Sal

Com fer sopa de meló amb pernil cruixent

  1. Comencem tallant el meló a la meitat i trossejant-lo en petits bocins, reservant alguns per a la decoració. Després, precalentem el forn a 180°C. Col·loquem les rodanxes de pernil en una safata de forn folrada amb paper de forn i les coem durant uns 10-15 minuts fins que estiguin daurades i cruixents.
  2. Mentre el pernil es cou al forn, preparem la sopa. Utilitzem una batedora de got per mesclar els trossos de meló amb 2 cullerades d'oli d'oliva, pebre i una mica de sal. Barregem fins a obtenir una textura suau i homogènia. Podem provar la sopa de meló i afegir sal o pebre si calgués.
  3. Un cop les rodanxes de pernil cruixent estiguin llestes, les traiem del forn i les deixem refredar lleugerament. Llavors les trenquem en trossos més petits per aconseguir el toc cruixent que volem per la sopa.
  4. A l'hora de servir, aboquem la sopa de meló en gots individuals o bols. Afegim (opcionalment) els trossos de meló reservats a la part superior com a guarnició. Finalment, disposem els trossos de pernil cruixent per sobre de la sopa, aportant així una textura cruixent i gustosa.
Veure la recepta completa