- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta d'amanida d'arròs i pollastre
La recepta d'avui és una amanida perfecta per a l'estiu. Inclou carbohidrats com l'arròs i proteïnes amb el pollastre. A més és una gran font de sals minerals i vitamines gracies a les verdures que inclou. Això converteix aquest plat en un gran aliat per mantenir una dieta saludable.
És molt senzilla i ràpida de cuinar. Té un toc asiàtic pel que us agraden els plats d'Àsia segur que us encantarà!
A mi, personalment m'agrada afegir una mica de salsa de soja o algun tipus de curri. De vegades també li afegeixo algun tipus de llegum com cigrons o llenties.
La recepta d'arròs amb pollastre és només una base per després afegir tots els ingredients que et vinguin de gust. És qüestió de provar diferents combinacions fins a trobar la que més t'agradi.
Si t’agraden les amanides no et pots perdre la nostre recepta d’alvocat i salmó o l'amanida de pasta d'estiu .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients per l’amanida d’arròs
Com fer amanida d'arròs amb pollastre
- Posem a escalfar al foc 2 cassoles amb aigua amb una mica de sal. En una d'elles bullirem l'arròs i en l'altra prepararem l'ou dur.
- Un cop estiguin bullint afegim els 100 grams d'arròs i en l'altra els dos ous. És important afegir els ous dins de l'aigua suaument per evitar que es trenquin.
- Deixem l'arròs al foc 15-20 minuts. 10 minuts serà suficient pels ous durs.
- Mentre esperem agafem una paella i afegim oli.
- Trossegem el pollastre i quan el foc de la paella estigui ben calent afegim els trossos de pollastre. Mentre es cuina és important anar girant els trossos per assegurar-nos que es cuinen per ambdues parts.
- Mentre es fregeix el pollastre pelem les cebes i les tallem en juliana. Obrim els pebrots pel mig, li passem una aigua, li traiem les llavors i els tallem a trossets.
- Opcionalment podem afegir la ceba i els pebrots a la paella amb el pollastre per cuinar-les una mica. Si t'agrada crua la verdura pots deixar-la sense cuinar.
- Pelem la pastanaga i la ratllem o la tallem a trossos.
- Comprovem l'estat de l'arròs, de l'ou i del pollastre. Agafem un bol per amanides i quan els ingredients estiguin cuinats els afegim dins del recipient. L'ou podem trossejar-lo i posar-lo a meitats.
- Afegim els pebrots, la ceba, la pastanaga, el blat de moro i els pèsols. Agreguem un rajolí d'oli d'oliva, una mica de sal i ja tenim la nostra amanida d'arròs amb pollastre.
- Podem afegir ingredients extra, per exemple, salsa de soja o algun tipus de curri.
- Només queda gaudir d’aquest plat d’amanida fet a base d’arròs!
Claus per cuinar la millor amanida de pollastre i arròs
Aquesta amanida és molt fàcil de preparar. No obstant això, hi ha uns petits trucs que portaran aquesta recepta al següent nivell.
És recomanable deixar reposar l'amanida d'arròs amb pollastre a la nevera. D'aquesta manera obtindrem una millor combinació de sabors i una mica més de frescor.
Una altra recomanació és utilitzar un bon oli per cuinar el pollastre i per posar per sobre el plat. Encara que no ho sembli hi ha una gran diferència entre utilitzar oli bo o dolent.
El gust de la nostra amanida serà molt millor si fem servir verdures fresques del dia i no congelades. Tinc el paladar prou fi i noto aquestes diferències. No obstant això, hi ha gent que diu que no ho nota. És qüestió de gustos.