- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta d'arròs amb verdures
El plat d’avui és molt senzill. Arròs amb verdures, així de fàcil. Es una recepta ràpida de cuinar i molt saludable. Es perfecte per treure’ns de sobre aquelles verdures que queden al fons de la nevera.
Els ingredients de la recepta només son un exemple. Pots posar totes les verdures que et vinguin de gust.
Molts cops m’agrada afegir bròquil o coliflor a la recepta. Simplement has de tenir en compte el temps de cocció de cada una de les verdures per assegurar-te que es cuinen adequadament.
Per cert, si t’agraden les receptes d’arròs no et pots perdre l'arròs blanc o bullit , el nostre plat d’arròs negre , la nostra amanida d’arròs i pollastre o el exquisit rissoto de pera i pernil .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com cuinar arròs amb verduretes
- El primer pas es pelar la ceba i tallar-la a trossets ben petits. Pelem els grans d’all i els piquem. Reservem.
- Obrim el pebrot verd i vermell per la meitat i traiem les llavors del seu interior. Passem aigua per netejar-los i seguidamente els tallem a trossets.
- Agafem una cassola, afegim una mica d'oli d’oliva i agreguem l’all, la ceba i els pebrots. Cuinem tot junt remenant la barreja per aconseguir una cocció homogènia.
- Mentre es cuina podem anar tallant la resta de verduretes. Pelem les 4 carxofes i les tallem per la meitat. Les carxofes es pelen retirant la part exterior. És a dir, les fulles més dures. També li traiem la part superior i inferior. És important que ens quedem només amb el cor i les fulles més tendres.
- Pelem els tomàquets i els ratllem. Una altre opció es emprar tomàquet natural en llauna del supermercat. Pelem les pastanagues i les tallem.
- Un cop la ceba estigui daurada afegim les carxofes en meitats i els trossets de pastanaga. Deixem cuinar durant uns minuts. En aquest punt podem afegir opcionalment el safrà. Deixem cuinar uns 5-10 minuts.
- Passat aquest temps agreguem el tomàquet ratllat i deixem reduir una mica el líquid del tomàquet.
- En aquest punt podem afegir els pèsols i remenar tot. Rectifiquem amb una mica de sal.
- Afegim els 400 grams d'arròs. Deixem cuinar uns 5 minuts a foc mitjà fins que veiem que comença a enganxar-se a la cassola aboquem el brou o caldo de verdures. Remenem tots els ingredients. Si no tens caldo de verdures pot utilitzar aigua.
- Ara ja només es queda a que es fagi l'arròs i que les verduretes s’acabin de cuinar. Deixem a foc mitjà durant uns 15 minuts a partir de que el caldo bulli. Durant aquest temps, si veiem que s’evapora tot el brou de verdures podem afegir-ne un gotet més.
- Passat aquest temps, si veiem que el líquid s’ha reduït i que l'arròs està melós aleshores és moment d’apagar el foc. Deixem reposar 10-15 minuts i servim l'arròs amb verdures en 4 plats.
- Es hora de gaudir d’un exquisit plat d’arròs amb verduretes!