- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de risotto de pera, pernil i formatge
L’arròs es un dels ingredients que m’agraden més a la cuina. Es poden preparar milers de plats amb sabors totalment diferents. Pot formar part del plat principal o es pot afegir com acompanyant.
També es troba en postres famosos com la exquisida llet amb arròs o el postres tailandès d’arròs glutinós amb mango.
El plat que porto avui es un dels meus preferits. El risotto. Però no es el típic risotto amb ceps o bolets sinó que està fet a base de pera, pernil i formatge.
Vaig descobrir aquest plat per casualitat en un restaurant italià de Barcelona i vaig decidir preparar-lo jo mateix a casa. Sincerament, el resultat va ser deliciós.
Com que el plat em va sortir bé a la primera, he decidit portar-lo al blog de receptesfacils ja que, tot i no ser la recepta més fàcil del món, es prou senzilla i tothom amb una mica de paciència pot aconseguir un risotto de pera, pernil i formatge per llepar-se els dits.
La part més complicada de la recepta es segurament acabar el temps de cocció de l’arròs al moment que s’ha evaporat l’ultima tassa del caldo. Per fer això, uns 5 minuts abans de que l’arròs estigui fet es important disminuir la quantitat de caldo que afegim a l’arròs.
Seguint aquest consell, la resta del procediment no te cap secret.
No t’ho pensis més i quedat a llegir la recepta. Junts prepararem un plat de risotto que al·lucinaràs!
Si t’agraden els plats d’arròs no et pots perdre la nostra recepta d’arròs negre amb sípia o el plat vegetarià d'arròs amb verdures .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer un risotto
- El primer pas es talla la ceba en trossets ben petits. Es recomana tallar-la en brunoise, una tècnica que serveix per tallar verdura en daus petits.
- Agafem una cassola i posem una mica d’oli. Deixem escalfar fins que l’oli comenci a estar calent.
- Afegim la ceba i deixem cuinar uns 3-4 minuts. Seguidament afegim els trossos de pernil i remenem la barreja. Deixem cuinar uns 2 minuts.
- Passats els dos minuts afegim l’arròs arbori. Nosaltres hem comprat la marca Scotti però podeu elegir qualsevol marca mentre sigui del tipo arbori. En trobaràs en la majoria de supermercats.
- Repartim bé l’arròs per la cassola, que quedi mes o menys homogènia la barreja per tot el recipient. En aquest punt pugem el foc i agreguem el quart de got de vi blanc. Deixem a foc alt fins que s’evapori l’alcohol.
- Mentre s’evapora escalfem el caldo de pollastre o verdures. Podem utilitzar el microones o deixar-lo escalfar en un cassó.
- Un cop s’hagi evaporat l’alcohol i el sabor de vi s’hagi incorporat a l’arròs afegim una tassa del caldo calent. Anem remenant i mentrestant escalfem una altra tassa de caldo.
- Quan gairebé no quedi líquid tornem afegir el caldo. Anirem repetint aquest procés fins a completar el temps de cocció de l’arròs arbori. Normalment el temps es aproximadament uns 15 minuts però en el paquet del fabricant trobarem els minuts exactes.
- Mentre anem fent aquest procés, afegim una paella mitjana, afegim un rajolí d’oli d’oliva i deixem escalfat.
- Mentre l’oli puja de temperatura, pelem la pera i la trossegem a daus.
- Un cop l’oli estigui calent posem els trossets de pera i deixem que es vagin daurant. Deixem cuinar fins que estiguin una mica torradetes i toves. Un cop estiguin fetes reservem.
- Es important anar ficant caldo quan s’evapori l’existent. ¡No t’oblidis!
- Quan quedin 3-4 minuts per acabar el temps de cocció de l’arròs afegim dins de la cassola els trossos de pera ja cuinats. Continuem amb el procés d’afegir caldo mentre remenem tots els ingredients.
- Un cop hagi passat el temps que fica el paquet, provem l’arròs i si ja està fet apaguem el foc agregant ràpidament el formatge, ja sigui Parmesà o Gorgonzola, ja que aprofitarem l’escalfor de la cassola per a que el formatge es desfaci i quedi la típica textura cremosa de risotto.
- Servim en dos plats i ja podem gaudir d’un deliciós plat de risotto amb formatge, pera i trossets de pernil salat.