pollastre amb bolets i arròs, la recepta perfecta per a un dissabte de tardor

Recepta de pollastre amb bolets i arròs

Avui et portem una recepta de pit de pollastre amb bolets, un plat senzill però carregat de sabor, gràcies a la combinació de bolets frescos i una salsa cremosa que acompanya perfectament el pollastre. Els bolets, que pots triar segons la temporada o preferències (des de xampinyons fins a bolets silvestres), aporten un toc terrós que complementa la textura suculenta del pollastre daurat.

Una variació interessant que pots afegir és un toc de vi blanc a la salsa per intensificar el sabor dels bolets, o incorporar espinacs frescos per donar-li més color i nutrients. Si busques una opció més lleugera, pots substituir la nata per crema de llet baixa en greix o iogurt grec sense perdre la cremositat de la salsa.

Un altre consell és coure l’arròs amb brou de pollastre en lloc d’aigua, per potenciar el gust del plat. Aquesta recepta és versàtil i es pot adaptar fàcilment a les preferències personals sense perdre l'essència del seu sabor tradicional.

Si t’agraden les receptes amb bolets aleshores has de probar la nostra crema de xampinyons , la llata de vedella amb bolets o les mandonguilles amb bolets . Unes delicies de tardor!

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Vedella amb bolets

Vedella amb bolets

Crema de xampinyons, la recepta de l'àvia deliciosa ideal per a la tardor

Crema de xampinyons

Mandonguilles amb bolets: la recepta tradicional que triomfa a la tardor

Mandonguilles amb bolets

Fricandó de vedella amb bolets, una recepta fàcil per sorprendre als teus convidats més exigents

Fricandó de vedella amb bolets

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer pollastre amb bolets i arròs

  1. Pelem i piquem la ceba a brunoise i els alls a làmines fines. Després, netegem els bolets i els trossegem si són grans.
  2. En una paella àmplia, escalfem una mica d'oli d'oliva verge extra. Hi afegim la ceba i l'all, i els sofregim a foc mitjà fins que estiguin lleugerament daurats. Després, incorporem els bolets, la farigola i el romaní, i seguim ofegant fins que els bolets estiguin daurats.
  3. Afegim la llet evaporada o nata líquida als bolets i assaonem amb nou moscada, sal i pebre al gust. Deixem que la barreja bulli i després abaixem el foc, cuinant fins que la salsa espesseixi i adquireixi una textura cremosa.
  4. Mentre es cuina la salsa, en una altra paella, cuinem els pits de pollastre salpebrats. Podem fer-les senceres o en filets, segons preferim. Jo normalment les tallo a trossos. Les cuinem a foc mig-alt fins que estiguin daurades per fora i ben cuites per dins.
  5. Si volem acompanyar el plat amb arròs, ho preparem segons les indicacions del paquet mentre cuinem el pollastre i la salsa. Un arròs blanc o integral seria una excel·lent opció.
  6. Servim els pits de pollastre en un plat i aboquem la salsa de bolets per sobre. Si volem donar-li un toc especial, podeu afegir unes gotes d'oli de tòfona. Si hem cuinat arròs, el col·loquem al costat o sota el pollastre perquè absorbeixi la deliciosa salsa.
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: