fricandó de vedella amb bolets, una recepta fàcil per sorprendre als teus convidats més exigents

El fricandó és un plat típic de la cuina catalana que sol ser molt apreciat pels paladars més exigents. És un plat que requereix temps i paciència per aconseguir un resultat espectacular, però val la pena cada minut invertit en la seva preparació. Així que agafa els ingredients i les eines necessàries, i preparem junts aquest deliciós plat!

Si t’agraden els plats de vedella no et pots perdre la nostra deliciosa recepta de melós de vedella , el exquisit plat de vedella amb bolets o l’estofat de vedella .

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Mandonguilles a la jardinera

Mandonguilles a la jardinera

Costella de porc al forn, la recepta de costellam a baixa temperatura per llepar-te els dits

Costelles de porc al forn

Conill al forn amb patates i verdures

Conill al forn

Conill al ajillo

Conill al ajillo

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer fricandó de vedella amb bolets pas a pas

  1. Salpebrem els talls de vedella i els enfarinem lleugerament. A continuació, fregim la carn en una cassola amb oli ben calent fins que quedi ben daurada. Quan la carn estigui cuita, la retirem i la reservem per més tard.
  2. En la mateixa cassola, sofregim la ceba, la pastanaga i el porro tallats a trossos fins que quedin ben daurats. Afegim el tomàquet pelat i sense llavors i el deixem coure uns minuts.
  3. Afegim el vi ranci i deixem que s’evapori l'alcohol durant uns minuts. Afegim el brou de carn, la carn enfarinada i deixem que es cuini a foc lent durant aproximadament uns 50-60 minuts.
  4. Mentre es cuina la carn, saltegem els bolets en una paella amb una mica d'oli. Podem afegir una mica de sal per sobre.
  5. Per fer la picada, en un morter triturem els alls, les ametlles, les avellanes, el pa de pagès torrat juntament amb el julivert fresc fins que quedi tota la mescla ben triturada.
  6. Afegim una mica del suc de la cocció de la carn a la picada remenem tot bé.
  7. Afegim els bolets i la picada a la cassola de la vedella i deixem que es cuini tot junt durant uns 10 minuts més a foc mitjà.
  8. Rectifiquem amb sal i pebre al gust i deixem que el fricandó reposi uns minuts abans de servir-lo.
  9. Ja només queda servir i disfrutar d’aquest deliciós plat de fricandó de vedella amb bolets.
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: