- Veure ingredients
- Veure pas a pas
- Veure al·lergens
El fricandó és un plat típic de la cuina catalana que sol ser molt apreciat pels paladars més exigents. És un plat que requereix temps i paciència per aconseguir un resultat espectacular, però val la pena cada minut invertit en la seva preparació. Així que agafa els ingredients i les eines necessàries, i preparem junts aquest deliciós plat!
Si t’agraden els plats de vedella no et pots perdre la nostra deliciosa recepta de melós de vedella , el exquisit plat de vedella amb bolets o l’estofat de vedella .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer fricandó de vedella amb bolets pas a pas
- Salpebrem els talls de vedella i els enfarinem lleugerament. A continuació, fregim la carn en una cassola amb oli ben calent fins que quedi ben daurada. Quan la carn estigui cuita, la retirem i la reservem per més tard.
- En la mateixa cassola, sofregim la ceba, la pastanaga i el porro tallats a trossos fins que quedin ben daurats. Afegim el tomàquet pelat i sense llavors i el deixem coure uns minuts.
- Afegim el vi ranci i deixem que s’evapori l'alcohol durant uns minuts. Afegim el brou de carn, la carn enfarinada i deixem que es cuini a foc lent durant aproximadament uns 50-60 minuts.
- Mentre es cuina la carn, saltegem els bolets en una paella amb una mica d'oli. Podem afegir una mica de sal per sobre.
- Per fer la picada, en un morter triturem els alls, les ametlles, les avellanes, el pa de pagès torrat juntament amb el julivert fresc fins que quedi tota la mescla ben triturada.
- Afegim una mica del suc de la cocció de la carn a la picada remenem tot bé.
- Afegim els bolets i la picada a la cassola de la vedella i deixem que es cuini tot junt durant uns 10 minuts més a foc mitjà.
- Rectifiquem amb sal i pebre al gust i deixem que el fricandó reposi uns minuts abans de servir-lo.
- Ja només queda servir i disfrutar d’aquest deliciós plat de fricandó de vedella amb bolets.