Receptes amb bolets per cuinar aquesta tardor com un veritable xef

receptes de tardor amb bolets

La tardor és la millor època de l'any per gaudir dels bolets , i no hi ha res millor que cuinar plats de temporada amb aquest ingredient tan especial. En aquest article, et portem les millors receptes amb bolets per aquesta estació. Des del clàssic fricandó de vedella amb bolets, un estofat que fondrà a la boca, fins als rovellons a la planxa, senzills però carregats de sabor, passant per les irresistibles mandonguilles amb bolets, un plat reconfortant i ple d’aromes. Aquestes receptes són ideals per aprofitar els bolets frescos de tardor i portar-los directament a la teva taula. Prepara't per cuinar com un veritable xef aquesta temporada!

Fricandó de vedella amb bolets, una recepta fàcil per sorprendre als teus convidats més exigents

Fricandó de vedella amb bolets, una recepta fàcil per sorprendre als teus convidats més exigents

Descobreix la deliciosa recepta del fricandó de vedella, un plat típic català amb un gust exquisit. Aprendràs com fer el sofregit perfecte i la picada ideal.

Ingredients

  • 1 kg de vedella tallada
  • Farina per a enfarinar la carn
  • 2 cebes mitjanes
  • 1 pastanaga
  • 1 porro
  • 3 tomàquets madurs
  • 200 ml de vi ranci
  • 1 litre de brou de carn
  • 300 grams de bolets frescos tallats a trossos
  • 2 grans d'all
  • 20 grams d'ametlles torrades
  • 20 grams d'avellanes torrades
  • 1 llesca de pa de pagès
  • Un grapat de julivert fresc picat
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre negre

Com fer fricandó de vedella amb bolets, una recepta fàcil per sorprendre als teus convidats més exigents

  1. Salpebrem els talls de vedella i els enfarinem lleugerament. A continuació, fregim la carn en una cassola amb oli ben calent fins que quedi ben daurada. Quan la carn estigui cuita, la retirem i la reservem per més tard.
  2. En la mateixa cassola, sofregim la ceba, la pastanaga i el porro tallats a trossos fins que quedin ben daurats. Afegim el tomàquet pelat i sense llavors i el deixem coure uns minuts.
  3. Afegim el vi ranci i deixem que s’evapori l'alcohol durant uns minuts. Afegim el brou de carn, la carn enfarinada i deixem que es cuini a foc lent durant aproximadament uns 50-60 minuts.
  4. Mentre es cuina la carn, saltegem els bolets en una paella amb una mica d'oli. Podem afegir una mica de sal per sobre.
Veure la recepta completa

Mandonguilles amb bolets: la recepta tradicional que triomfa a la tardor

Mandonguilles amb bolets: la recepta tradicional que triomfa a la tardor

Descobreix com preparar unes delicioses mandonguilles amb bolets, vi blanc, nata i brou de carn. Una recepta tradicional catalana que et sorprendrà.

Ingredients

  • 300 grams de carn picada de vedella
  • 200 grams de carn picada de porc
  • 2 ous
  • 2 rovells d'ou
  • 2 cullerades de pa ratllat
  • 1 pessic de molla de pa remullada en llet
  • 1 gra d'all picat
  • Julivert picat
  • Farina per enfarinar
  • 250 grams de bolets variats (xampinyons, rovellons, etc.)
  • 1 ceba gran picada
  • 1 gra d'all picat
  • 150 ml de vi blanc
  • 200 ml de nata per cuinar
  • 200 ml de brou de carn
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre al gust

Com fer mandonguilles amb bolets: la recepta tradicional que triomfa a la tardor

  1. Preparar la massa de les mandonguilles: En un bol gran, barregem les carns picades (vedella i porc) amb els ous, els rovells d'ou, el pa ratllat, la molla de pa remullada en llet, l'all picat i el julivert. Salpebrem al gust. Ho mesclem tot fins obtenir una massa homogènia.
  2. Fer les mandonguilles: Formem boles de la mida que més t’agradi (no et passi) amb la massa de carn i les enfarinem lleugerament.
  3. Fregir les mandonguilles: Escalfem oli d'oliva en una paella gran i fregim les mandonguilles fins que estiguin daurades per fora. Les reservem en un plat amb paper absorbent per eliminar l'excés d'oli.
  4. Sofregir la ceba i els bolets: En la mateixa paella on hem fregit les mandonguilles, retirem l'excés d'oli i afegim una mica més d'oli fresc si cal. Sofregim la ceba i l'all a foc mitjà fins que estiguin daurats. A continuació, afegim els bolets i els cuinem fins que perdin tota l'aigua i estiguin daurats.
Veure la recepta completa

Vedella amb bolets

Vedella amb bolets

Entra i aprèn com preparar aquesta deliciosa recepta de tardor: vedella amb bolets. Et mostrem tots els ingredients que necessites i el pas a pas.

Ingredients

  • 8 filets de vedella de tamany mig
  • 500 grams de bolets (preferiblement rovellons o camagrocs)
  • 2 grans d’all
  • 2 cebes mitjanes
  • Mig got de vi blanc per cuinar
  • 1 litre de caldo de pollastre, vegetal o de carn
  • 1 pastanaga
  • 4 tomàquets madurs
  • Unes fulles de julivert
  • Pebre
  • Llorer
  • Sal

Com fer vedella amb bolets

  1. El primer pas és cuinar una miqueta la carn. Et recomano que si cuines aquest plat compris una vedella bona ja que és la clau per a que quedi exquisit. Salpimentem els trossos de vedella i posteriorment els enfarinem.
  2. És hora de preparar els vegetals. Pelem les cebes i les tallem en juliana. Els alls els piquem a trossets ben petits i la pastanaga la rentem, la pelem i la tallem a rodanxes. Rentem i pelem els tomàquets.
  3. Posem una cassola a escalfar amb un raig d’oli. Un cop l’oli estigui calent aboquem els trossos de carn salpimentats i enfarinats. L’ha deixem fer uns 2-3 minuts a foc mitjà sense deixar que es fagi del tot.
  4. Un cop passat aquest temps treiem la carn i aprofitem l’oli per per el sofregit. Primer tirem la ceba tallada en juliana i deixem cuinar uns pocs minuts fins que comenci a estar una miqueta feta.
Veure la recepta completa

Rovellons a la planxa

Rovellons a la planxa

Aprèn a cuinar aquest senzill plat de rovellons a la planxa amb all i julivert. T’expliquem el pas a pas i tots els ingredients que necessites per la recepta.

Ingredients

  • Mig kilo de rovellons
  • 3 grans d’all
  • Julivert
  • Oli d’oliva
  • Sal

Com fer rovellons a la planxa

  1. El primer pas és eliminar les parts que tinguin mal aspecte dels rovellons. Podem anar traient-les una per una utilizan un ganivet. També és recomanable treure les parts més dures del tall del bolet.
  2. Rentem una mica els rovellons per treure les impureses que puguin tenir. És important no rentar-los molta estona ja que poden perdre una mica el sabor.
  3. Agafem els grans d'all i els piquem a trossets ben petits. Fem el mateix amb el julivert. Reservem.
  4. Agafem una paella antiadherent, fiquem un rajolí d’oli i deixem escalfar.
Veure la recepta completa

Llata de vedella amb bolets: el guisat perfecte per a la tardor

Llata de vedella amb bolets: el guisat perfecte per a la tardor

Gaudeix d'un autèntic guisat de tardor amb aquesta llata de vedella amb bolets. Un plat ple de sabor, ideal per als dies de tardor.

Ingredients

  • 1,3 kg de llata de vedella
  • 350 g de bolets (una combinació de rovellons i ceps frescos)
  • 3 cebes grans
  • 2 pastanagues
  • 1 branca de farigola
  • 1 porro gran
  • 3 grans d'all
  • 1 copa de vi blanc sec
  • 1 copa de vi ranci
  • 800 ml de brou de carn
  • Oli d'oliva verge extra
  • Pebre
  • Sal

Com fer llata de vedella amb bolets: el guisat perfecte per a la tardor

  1. Salpebrem la llata de vedella i la segellem en una cassola amb oli d'oliva calent fins que estigui ben daurada per tots els costats. Quan estigui ben enrossida, la retirem i la reservem.
  2. A la mateixa cassola, afegim les cebes tallades a làmines, el porro, els alls i les pastanagues a trossos. Coem a foc mitjà fins que les verdures quedin tendres i agafin un color daurat.
  3. Afegim la copa de vi blanc i la de vi ranci a la cassola. Remenem bé per desglassar les verdures i deixem que l'alcohol redueixi uns 5 minuts.
  4. Tornem a posar la llata a la cassola amb les verdures i afegim el brou de carn, just per cobrir la carn. Afegim la branca de farigola. Tapem i deixem que faci xup-xup a foc baix durant 1 hora i 45 minuts, o fins que la carn quedi ben tendra.
Veure la recepta completa

Crema de xampinyons, la recepta de l'àvia deliciosa ideal per a la tardor

Crema de xampinyons, la recepta de l'àvia deliciosa ideal per a la tardor

Prepara una deliciosa crema de xampinyons en 40 minuts amb aquesta recepta fàcil. Ingredients senzills i passos detallats per a una sopa ben cremosa.

Ingredients

  • 250 grams de xampinyons frescos
  • 1 ceba gran
  • 2 alls
  • 35 grams de mantega
  • 500 mil·lilitres de brou de pollastre o vegetal
  • 100 mil·lilitres de nata (crema de llet)
  • 50 mil·lilitres de vi blanc
  • 1/2 culleradeta de farigola seca
  • Pebre al gust
  • Sal
  • Cullerades de farina o maicena (opcional)

Com fer crema de xampinyons, la recepta de l'àvia deliciosa ideal per a la tardor

  1. Netegem i tallem els xampinyons a làmines.
  2. Pelem i piquem la ceba i les dents d'all.
  3. En una olla gran, fonem la mantega a foc mitjà.
  4. Hi afegim la ceba picada i els alls picats a l'olla, cuinant fins que la ceba estigui tova i translúcida, aproximadament 5 minuts.
Veure la recepta completa

Pollastre amb bolets i arròs, la recepta perfecta per a un dissabte de tardor

Pollastre amb bolets i arròs, la recepta perfecta per a un dissabte de tardor

Gaudeix d'un dissabte de tardor amb aquesta recepta de pollastre amb bolets i arròs. Un plat saborós i fàcil de preparar.

Ingredients

  • 4 pits de pollastre petits
  • 300 grams de bolets variats frescos (pots fer servir xampinyons, xiitake, etc.)
  • 1 ceba gran
  • 2 alls
  • 200 mil·lilitres de llet evaporada o nata líquida
  • 200 grams d'arròs
  • 1 branqueta de romaní fresc
  • 2 branquetes de farigola fresc
  • Un pessic de nou moscada
  • Sal
  • Pebre negre al gust
  • Oli d'oliva verge extra

Com fer pollastre amb bolets i arròs, la recepta perfecta per a un dissabte de tardor

  1. Pelem i piquem la ceba a brunoise i els alls a làmines fines. Després, netegem els bolets i els trossegem si són grans.
  2. En una paella àmplia, escalfem una mica d'oli d'oliva verge extra. Hi afegim la ceba i l'all, i els sofregim a foc mitjà fins que estiguin lleugerament daurats. Després, incorporem els bolets, la farigola i el romaní, i seguim ofegant fins que els bolets estiguin daurats.
  3. Afegim la llet evaporada o nata líquida als bolets i assaonem amb nou moscada, sal i pebre al gust. Deixem que la barreja bulli i després abaixem el foc, cuinant fins que la salsa espesseixi i adquireixi una textura cremosa.
  4. Mentre es cuina la salsa, en una altra paella, cuinem els pits de pollastre salpebrats. Podem fer-les senceres o en filets, segons preferim. Jo normalment les tallo a trossos. Les cuinem a foc mig-alt fins que estiguin daurades per fora i ben cuites per dins.
Veure la recepta completa