- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta d’amanida de llenties amb tonyina i alvocat
Les amanides són les meves receptes d’estiu preferides . Molts cops, amb la calor i la xafogó no em ve de gust passar-me hores a la cuina ja que allà fa més calor. Així que una solució és preparar un plat ràpid de llegums saludable , nutritiu i sobretot ben fresquet.
L’amanida d’avui barreja llegums amb tonyina i alvocat . Aporta proteïnes, greixos saludables i elements molt importants pel funcionament del nostre cos com és el ferro.
En menys de 20 minuts tindràs aquesta deliciosa amanida llesta per menjar. Alguns ingredients que he afegit són opcionals com el formatge feta o el blat de moro. No obstant, jo recomano molt afegir-los ja que li donen un toc exquisit a l’amanida.
Si t’agraden les amanides d’estiu no et pots perdre la nostra amanida de d’alvocat i salmó , l’amanida d’arròs , l’amanida de mango , l'amanida freda de pasta o el nostre exquisit empedrat de bacallà amb mongetes .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer amanida de llenties amb tonyina
- El primer pas és preparar les llenties. Recorda que si les tens sense coure, les has de deixar en remull la nit abans i deixar coure abans de començar a preparar l’amanida. Si les has comprat de pot al supermercat, passa-les per aigua i escorrelas.
- En una cassola posem aigua a escalfar al foc. Aquí serà on cuinarem els ous. Un cop estigui bullint afegim els ous i els deixem uns 10 minuts.
- Pelem la ceba tendra i la tallem a trossets petits. És recomanable fer ús del tall en Brunoise. Rentem bé el tomàquet i fem trossos petits. L’alvocat el tallem per la meitat. La part s’ha quedat amb l´òs l’emboliquem. L’altre part la pelem i tallem en trossos mitjans.
- En un recipient per amanides afegim els 500 grams de llenties cuites, la ceba, l’alvocat i el tomàquet tallat.
- Obrim la llauna de tonyina i treiem l’oli sobrant. Amb una forquilla la trenquem a trossos per a que no estigui tant compacte i la tirem amb la resta d’ingredients dins del recipient.
- Afegim unes quantes olives, opcionalment tirem una mica de blat de moro i una mica de formatge feta.
- Passats els 10 minuts de cocció dels ous, els treiem del foc i els posem en aigua freda per tallar la cocció. Amb compte de no cremar-nos els pelem i els tallem a trossets fincat-los dins del recipient on tenim la resta d’aliments.
- Posem un raig d’oli d’oliva i una mica de sal. Barregem tot i ja podem disfrutar d’una increible amanida de llenties i tonyina ben fresca per menjar durant els dias d’estiu més calorosos. Podem acompanyar aquest plat d’una exquisita llimonada refrescant.