- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de llenties estofades amb xoriço i verdures
Molts de nosaltres ens hem alimentat del exquisit menjar de la nostra avia durant tota la nostra infància.
Personalment, un dels millors plats de la meva iaia que he provat mai son les llenties estofades amb xoriço, cansalada i verdures .
Es un plat molt complet, perfecte per entrar en calor durant els freds dies de tardor i hivern ja que es una recepta que es serveix calenta i a més, porta cansalada i xoriço que aporten calories extres al nostre plat de llenties estofades.
Aquesta recepta es senzilla de preparar . No cal ser un expert per cuinar-la. Així que ja saps, no tens excusa, ves a la cuina i sorprèn els teus familiars o amics amb aquesta deliciosa y nutritiva recepta de llenties estofades amb cansalada, xoriço i verduretes.
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer llenties estofades amb verdures
- Si utilitzem llenties pardines seques es important deixar-les en remull la nit anterior a la preparació de la recepta per a que s’estovin i puguin cuinar-se.
- Agafem la ceba i els alls, els pelem i ho piquem tot a trossos ben petits
- Pelem les pastanagues i les patates. Tallem les pastanagues amb rodanxes i les patates a daus.
- Rentem el pebrot verd, l’obrim per la meitat i traiem les llavors del seu interior. Li passem un aigua per dins i el tallem a parts petites.
- Prenem els tomàquets i els tallem a quarts. Els ficarem així a la cassola i amb el foc s’aniran desfent poc a poc.
- En una cassola amb oli afegim els trossos de cansalada tallats a daus i la deixem cuinar fins que comenci a estar feta.
- Seguidament afegim la ceba i l’all picats, els trossos de pastanaga i patata, el pebrot, el tomàquet, les fulles de llorer, la branca de farigola i deixem cuinar a foc mitjà durant uns 5 minuts mentre anem remenant la barreja.
- Un cop passats aproximadament 5 minuts afegim els trossos de xoriço, una cullarada de pebre vermell dolç, una mica de sal i cobrim la cassola amb aigua.
- Deixem cuinar tots els aliments a foc mitjà durant aproximadament 1 hora. Es important tapar la cassola per aconseguir un millor resultat.
- Un cop passat aquest temps, agafem una culleradeta i provem la recepta de llenties amb verdures i xoriço. Rectifiquem i servim.
- Ja podem gaudir de les millors llenties estofades de la iaia!
Consells per preparar les millors llenties estofades
Per completar aquesta recepta, la meva iaia m’ha donat uns quants consells per aconseguir un resultat immillorable a la cuina quan prepararem aquestes llenties.
Remullar les llenties la nit abans
Hi ha gent que cuinar les llenties directament sense deixar-les unes hores en remull. No obstant, es molt recomanable deixar-les reposar en aigua unes 12 hores per disminuir el temps de cocció i potenciar el sabor de les llenties.
Si decideixes no deixar-les en remull no oblidis rentar-les amb aigua abundant abans de posar-les al foc per eliminar tot tipo d’impureses que puguin tenir.
No remenar les llenties un cop bullen
Un cop l’aigua bull es important no remenar les llenties. Si hi ha suficient aigua es cuinaran soles. Si las remenem, es possible que es trenquin i perdin la pell arruïnant el nostre exquisit plat de llenties estofades amb verduretes.
Utilitzar herbes aromàtiques
Herbes com farigola, llorer o orenga donaran a la nostre recepta un toc molt saborós. Explora diferents herbes i troba la combinació que més t’agradi. Dóna-li el teu toc de xef.