- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta fàcil de batut de prunes
Durant aquest estiu hi ha hagut moments de molta calor. En aquests moments és important refrescar-se i hidratar-se de forma constant per alleujar els efectes d'una calor excessiva.
És per aquesta raó que els batuts o els smoothies són un dels millors trucs que tinc per refrescar-me . En aquesta ocasió porto a al blog de cuina la recepta de batut de prunes.
He de reconèixer que tenia en ment preparar-me un batut d'Oreo però a l'obrir la nevera i veure les prunes he decidit ser una mica més sa.
Era la primera vegada que em preparava un batut a base de prunes i sincerament el resultat ha estat molt positiu . Amb prou feines es triga 5-10 minuts i només necessites prunes, llet i una mica de gel.
És recomanable que la fruita que usem en els batuts estigui madura . D'aquesta manera ens estalviem afegir sucre addicional reduint la càrrega calòrica de la recepta.
Si t'agraden els batuts no et pots perdre el nostre exquisit batut de plàtan amb kiwi . T’encantarà!
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer batut de prunes
- El primer pas és triar les prunes. En aquesta ocasió he optat per la varietat vermella i per unes que estiguessin ben madures ja que així estan més dolces i no cal afegir sucre addicional.
- Rentem les prunes de forma abundant, traiem l'os de l'interior i les tallem en trossos de mida mitjana per evitar l'excés de grumolls en el batut.
- Introduïm els 100 ml de llet (sencera o semidesnatada) i els trossets de fruita dins el got de la batedora o liquadora.
- Batem tots els ingredients uns segons fins a obtenir una barreja homogènia.
- Tot seguit afegim els glaçons de gel i tornem a batre tot. En aquest pas podem afegir de forma opcional una mica de sucre, mel o edulcorant.
- Opcionalment es pot deixar el batut un temps a la nevera per prendre-ho més fred. Servim en un got i ja podem gaudir d'un deliciós batut de prunes.
Com preparar un batut de prunes en Thermomix
Preparar aquest batut en robot de cuina és pràcticament igual. Simplement seguim els passos anteriors, però en comptes d'afegir els ingredients al vas de la liquadora els afegim al vas de la Thermomix.
Seguidament programem el robot de cuina 1 minut a una velocitat de 10. És recomanable subjectar el gobelet durant el procés de batut.