amanida de cigrons amb alvocat, tonyina i ou, la recepta perfecta per l’estiu

Recepta d’amanida d’estiu de cigrons amb tonyina i ou

Ha arribat l’estiu i cada cop fa més calor. És hora de preparar menjar lleugers i frescos per poder suportar les altes temperatures. La recepta d’avui és l’amanida de cigrons. En altres ocasions ja hem vist com preparar amanida de llenties o la popular amanida de pasta.

L’amanida d’avui té moltes variants ja que com la majoria d’amanides pots afegir els ingredients que més t’agradin. A mi, personalment, m’agrada barrejar els cigrons amb alvocat, ou dur, tonyina i algunes hortalisses com ceba o pebrot.

A més, avui també afegirem una mica de bròquil ja que és una verdura que ens aporta una gran quantitat de beneficis al nostre organisme.

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Amanida de pasta

Amanida de pasta

Empedrat de bacallà

Empedrat de bacallà

Amanida de llenties

Amanida de llenties

Amanida grega amb formatge feta i cogombre

Amanida grega

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer amanida de cigrons amb tonyina i alvocat

  1. Esbandim i escorrem els cigrons. Reserva'ls en un bol gran.
  2. Tallem el bròquil en petits ramells i els bullim durant uns minuts fins que estiguin tendres però encara cruixents. Escorrem i refredem sota aigua freda.
  3. Pelem i tallem l'alvocat a trossos. Tallem també la ceba vermella a rodanxes fines. Afegim l'alvocat i la ceba al bol amb els cigrons.
  4. Posem dins del bol un grapat d’olives. Personalmente m’agrada afegir olives negres per aquesta recepta però pots posar el tipus que més t’agrado. Opcionalment podem afegir tonyina esmicolada al bol. Per esmicolar-la recomano obrir la llauna i amb una forquilla anar-la trencant.
  5. Rentem i tallem el pebrot vermell i el pebrot verd a tires fines i els agreguem a l'amanida amb la resta d’ingredients.
  6. Afegim els tomàquets cherry tallats per la meitat al bol.
  7. En un altre recipient a part preparem la vinagreta: barregem l'oli d'oliva, el vinagre balsàmic, la sal i el pebre.
  8. Aboquem la vinagreta sobre l'amanida i barregem suaument per assegurar-nos que tots els ingredients estiguin ben mesclats.
  9. Posem els ous cuits tallats a rodanxes o en meitats per sobre de l'amanida.
  10. Ja només ens queda servir l'amanida de cigrons amb bròquil, alvocat, ceba vermella, olives negres, tonyina (opcional), pebrot vermell, pebrot verd, tomàquets cherry i ou.
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: