- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta tradicional d'amanida grega amb formatge i cogombre
La recepta d'avui és una amanida refrescant d'origen grec perfecta per al calorós estiu.
Vaig tenir l'oportunitat de tastar-la fa 3 anys durant un viatge per les illes gregues. Estava en una platja de l'illa de Mikonos i vam decidir menjar alguna cosa en una guingueta de platja. Allà va ser on em vaig demanar l'horiatiki salata o més coneguda a Espanya com a amanida grega.
És un plat molt senzill, però alhora nutritiu i refrescant, pensat per alleujar la calor. Per aquesta raó, és una de les amanides que m'agrada preparar durant els mesos de més calor de l'any amb les sopes fredes com el gaspatxo andalús o el gaspatxo de meló.
Per preparar-la només necessitem hortalisses que tots tenim a casa com a pebrot, cogombre o tomàquet a més d'una mica de formatge feta típic del país grec. També són importants les olives negres. Si és possible, han de ser olives tipus Kalamata que són les que incorpora la recepta original de la regió.
Com amaniment recomanem fer servir oli i sal. Opcionalment podem fer servir una mica de vinagre de Mòdena o suc de llimona.
Has vist que és fàcil preparar aquesta amanida?
Anem a la cuina!
Espera! Si t'agraden les amanides no et pots perdre la nostra amanida de patata o l'amanida de cigrons.
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer una amanida a l'estil grec
- El primer pas és rentar i tallar tots els vegetals. Pelem la ceba i la tallem en juliana. Si volem reduir una mica el sabor podem deixar-la en aigua freda durant mitja hora amb una cullerada de vinagre.
- Rentem els tomàquets cherry i els tallem per la meitat. Si prefereixes utilitzar tomàquets normals talla'ls a quarts. Reservem en una enciamera.
- Obrim el pebrot, retirem les llavors i passem aigua abundant. Tallem a rodanxes i reservem amb el tomàquet.
- Un cop reduït el sabor de la ceba l'afegim a l'enciamera amb la resta d'ingredients.
- Tallem els extrems del cogombre, el pelem i el tallem a rodanxes. Reservem amb els altres vegetals.
- Tallem el formatge feta i ho afegim al costat de les olives negres al bol o enciamera on hem guardat la resta d'hortalisses. Barregem tots els ingredients.
- Hi afegim un rajolí d'oli d'oliva i un pessic de sal. Opcionalment es pot acompanyar d'un raig de suc de llimona per donar un toc àcid a l'amanida grega. També hi podem afegir una mica d'orenga.
- Només ens queda servir en plats als nostres comensals i gaudir d'una fresca amanida d'estiu típica de Grècia.
Consells per preparar la millor amanida grega
Aquesta és una recepta molt senzilla de preparar. No obstant això, si volem obtenir els millors resultats a la cuina és important seguir els consells següents.
Un dels aspectes més importants a la cuina és utilitzar verdures i hortalisses fresques per preparar les nostres amanides. La qualitat dels ingredients és vital per aconseguir un resultat exquisit.
També recomanem afegir una mica de suc de llimona a l'amanida grega. És opcional però creiem que li dóna un toc àcid molt interessant.
Un altre punt a tenir en compte és la qualitat del formatge feta, ja que és un dels ingredients principals de l'amanida grega.
Finalment recomanem utilitzar olives Kalamata ja que són les que es fan servir a la recepta tradicional de la regió grega.