- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta fàcil de panellets de xocolata
Durant els dies de tardor m’agrada preparar plats i dolços típics d’aquesta època . La setmana passada va ser Tots Sants i Halloween i vaig preparar uns deliciosos panellets de xocolata amb la recepta dels meus pares, que ja porten un bon piló d’anys fent-los per aquestes dates.
Aquesta recepta es segurament una mica diferent a les altres que pots trobar en llibres o altres blogs de cuina . Normalment els panellets de xocolata es preparen utilitzant cacau en pols i fent la massa de panellet directament amb aquest cacau.
No obstant, a casa meva sempre hem preparat la massa dels panellets de xocolata amb els ingredients clàssics : patata (o moniato), ametlla mòlta i sucre.
El que fem es recobrir-los amb una bona capa de xocolata desfeta per postres i alguns els hi fiquem una mica de coco ratllat o ametlles trossejades.
Així que ja saps, si t’agrada el dolç no et pots perdre aquests deliciosos panellets de xocolata.
Si vols provar altres tipus de panellets no et pots perdre la nostra recepta de panellets de coco .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer panellets de xocolata
- Comencem bullint la patata en una cassola o olla amb aigua abundant. La patata ha de quedar totalment coberta per l’aigua. Deixem cuinar a foc alt durant uns minuts. Si veiem que l’aigua s’evapora afegim més aigua.
- Per comprovar que estigui cuita del tot agafem un ganivet o forquilla i la punxem. Si podem fer un forat de forma fàcil, sense esforç, vol dir que ja està feta. La traiem, la pelem i la deixem refredar.
- En un bol afegim el sucre i l’ametlla mòlta. Quan la patata estigui freda l’agreguem també al bol.
- Aixafem i barregem tots els ingredients amb força fins que quedi una mescla homogènia. Seguidament deixem la massa de panellet a la nevera entre 1-2 hores per a que es refredi.
- Passat aquest temps traiem el bol amb la massa de panellet de la nevera i anem fent boletes amb les mans fins que s’acabi la massa.
- Partim la xocolata per desfer i posem mitja tableta en un bol apta per microones amb una miqueta de llet. No hem de ficar tot el got, només un rajolí.
- Posem el bol dins el microones i deixem escalfar màxim un minut. Traiem el bol i remenem tot amb una cullera. També podem desfer el xocolata al bany maria utilitzant una cassola.
- Si veiem que encara no està desfet del tot repetim el procés. Es important que quan estigui la xocolata desfeta no tingui grumolls. Si veiem que té grumolls i està molt espès tornem afegir una mica més de llet i remenem.
- Un cop tinguem una barreja espessa però sense grumolls deixem refredar 1-2 minuts. Durant aquest temps prepararem una safata amb una mica de paper de forn on deixarem els nostres panellets.
- Ara es el moment d’anar recobrint tots els panellets de xocolata fos. Agafem una bola de massa de panellet i la fiquem dins el bol on està la xocolata desfeta recobrint tot el panellet.
- El traiem i el fiquem dins de la safata. Anem repetint aquest procés amb totes les boletes que hem preparat.
- Opcionalment podem afegir encenalls de coco per sobre la xocolata o trossets d’ametlla per preparar panellets de xocolata i coco o panellets de xocolata i ametlla.
- Un cop tinguem tots els panellets recoberts de xocolata posem la safata dins de la nevera. Deixem refredar durant almenys una hora.
- Ja podem gaudir d’uns deliciosos panellets de xocolata perfectes per la tardor. Podem acompanyar-los de moniato o castanyes al forn.