Recepta de poma al forn amb canyella

Avui toca preparar unes postres ben senzilles i ben dolces: les pomes al forn amb canyella . La poma és una fruita que permet fer moltes receptes diferents: pastís de poma, amanida de poma, galetes de poma…

M’agrada preparar-les les temporades que fa més fred, com tardor i hivern i menjar-me-les ben calentetes, recent sortides del forn . No obstant, si ho prefereixes també es poden menjar fredes o tèbies.

Per preparar unes delicioses pomes al forn només necessites la fruita i alguns ingredients extra que li donaran un toc ben dolcet, com vi de postres, sucre i una mica de canyella . A més també li pots afegir opcionalment el fruit sec que més t’agradi. Personalment jo sempre li fico ametlles trossejades.

Si t’agraden les recepte dolces perfectes per postres no et pots perdre la nostra coca de iogurt , el pa de pessic , el pastís de plàtan o el exquisit pastis de formatge .

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Pastís de plàtan, descobreix la recepta perfecta per aprofitar la fruita madura

Pastís de plàtan

Com fer melmelada casolana de mores silvestres

Melmelada de mores

Mousse de llimona

Mousse de llimona

Creps, les millors receptes dolces i salades

Creps

Ingredients

Descargar llista compra

Com cuinar pomes al forn

  1. El primer pas és preescalfar el forn a una temperatura de 180 ºC per dalt i per baix.
  2. Netegem bé les pomes amb aigua abundant.
  3. Traiem el cor de cada una de les pomes. A mi m’agrada utilizar un aparell per treure el cor de les pomes fàcilment (veure a Amazon). No obstant, si ho prefereixes pots emprar un ganivet per treure’l.
  4. Un cop hem tret els cors de la poma, les fiquem en una safata de forn, prèviament coberta amb paper de forn.
  5. Dins del forat que té cada una afegim una mica de sucre blanc o moré (una cullerada), canyella en pols, una mica del nostre vi de postres preferit i opcionalment unes ametlles esmicolades.
  6. Posem la safata amb les pomes dins del forn i deixem cuinar uns 45-50 minuts aproximadament. El temps exacte depèn de com t’agradin. Si vols que es desfacin potser hauràs d’esperar entre 1 hora i 2 hores. Lo important és que les vagis controlant a mida que es cuinen al forn i punxant. D’aquesta forma sabràs si ja estan suficientment toves o si per el contrari vols deixar-les més estona al forn.
  7. Ja només queda servir-les i disfrutar d’aquest dolç postres.
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: