com fer melmelada casolana de mores silvestres

Recepta casolana de melmelada de mores

Les mores són un dels fruits més esperats de l'estiu, conegudes pel seu sabor dolç i lleugerament àcid. La temporada de maduració comença a mitjans d'agost i s'estén fins a finals de setembre, depenent de la regió i el clima.

Per mi, recol·lectar mores silvestres és una de les activitats més gratificants al final de l'estiu. Caminar pels senders, amb una cistella a la mà, buscant les móres més madures a les bardisses, em connecta profundament amb la natura. No hi ha res com el sabor fresc d'una mora acabada de collir i la satisfacció d'omplir la teva pròpia cistella per portar a casa.

Una de les millors maneres de gaudir d'aquestes móres és preparant una melmelada casolana. La melmelada de móres és versàtil i deliciosa, ideal per untar en una torrada cruixent durant l'esmorzar, barrejar amb iogurt natural per a un piscolabis, o utilitzar com a farcit en pastissos i pastissos, o fins i tot com una deliciosa coberta per al nostre pastís de formatge cremosa.

El seu intens sabor i color afegeixen un toc especial a qualsevol plat, però compte amb les taques, que no són fàcils de treure!

Si t'agraden les melmelades també has de tastar la nostra deliciosa melmelada de figues .

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Pastís de formatge

Pastís de formatge

Pastís de Guinness, exquisit pastís de cervesa negra

Pastís de Guinness

Pastís de pasta de full amb fruites

Pastís de pasta de full amb fruites

Pastís de carbassa

Pastís de carbassa

Ingredients

Descargar llista compra

Com es fa la melmelada de mores

  1. Comencem col·locant les móres en un bol gran. Les rentem acuradament sota aigua freda per eliminar qualsevol brutícia o residu, assegurant-nos que quedin ben netes.
  2. Escorreu-les bé per eliminar l'excés d'aigua, utilitzant un colador si cal.
  3. Col·loquem les móres escorregudes en una cassola o una olla gran ideal per fer la melmelada sense risc que la barreja es vessi.
  4. Hi afegim el sucre i el suc de llimona colat a les móres. El sucre és clau per conservar la melmelada i donar-li la textura adequada, mentre que el suc de llimona aporta un toc d'acidesa i ajuda que la melmelada qualli millor.
  5. Barregem bé tots els ingredients.
  6. Cobrim la cassola o el bol amb film transparent i deixem que les móres macerin a la nevera durant tota la nit. Aquest procés permet que les móres alliberin tot el suc, resultant en una melmelada més saborosa i amb millor textura.
  7. L'endemà, traiem la cassola de la nevera i la col·loquem al foc a temperatura mitjana-alta. Remenem ocasionalment per evitar que el sucre es cremi al fons.
  8. Quan la barreja comenci a bullir, seguim remenant durant uns 5 minuts per assegurar que el sucre es dissolgui del tot i la barreja s'integri bé.
  9. Després, abaixem el foc i deixem que la melmelada continuï cuinant-se durant uns 35 minuts més. Remenem de tant en tant i aixafem les móres perquè es desfacin i s'integrin millor.
  10. Passats els 35 minuts, si preferim una melmelada completament suau, la triturem amb una batedora de mà directament a la cassola. Si ens agrada trobar trossos de fruita, la deixem tal com està.
  11. Per assegurar-nos que la melmelada està al punt, realitzem la prova del plat. Col·loquem un plat petit al congelador durant almenys 5 minuts perquè estigui ben fred.
  12. Col·loquem una cullerada de la melmelada calenta sobre el plat fred i esperem uns 35 segons. Passem un dit pel centre de la melmelada formant una línia. Si la melmelada es manté separada i no es torna a unir, significa que ja està llesta. Si no, continuem cuinant una mica més i repetim la prova.
  13. Un cop llesta, deixem que la melmelada es refredi. Després, la introduïm en un pot, el tanquem bé i guardem la melmelada a la nevera. Es recomana consumir-la en una setmana.
  14. Si desitgem conservar la melmelada per més temps, esterilitzem els pots de vidre i les seves tapes bullint-los en aigua durant 15 minuts. Els deixem assecar completament abans de fer-los servir.
  15. Omplim els pots amb la melmelada encara calenta, deixant aproximadament 1 cm d'espai a la part superior. Tanquem bé els pots.
  16. Col·loquem els pots plens en una olla gran i els cobrim gairebé completament amb aigua, assegurant-nos que l'aigua no sobrepassi les tapes.
  17. Posem l'olla a foc alt i quan l'aigua comenci a bullir comptem 15 minuts per al procés de conservació al buit.
  18. Passat aquest temps, traiem els pots amb cura i els col·loquem de cap per avall sobre un drap net. Això ajuda a que es refredin i permet comprovar si alguna tapa té fuites. Deixem que els pots es refredin completament abans de desar-los en un lloc fresc i fosc.
  19. I això és tot! Ara tens una deliciosa melmelada de mores casolana que pots gaudir a les torrades, iogurts, o com a acompanyament perfecte per a les teves postres favorites.
com fer melmelada de mores
melmelada de mores pas a pas
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: