
- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de coca de llardons per Sant Joan
L’altre dia vaig portar la coca de Sant Joan de crema i pinyons . Avui toca la tradicional coca de llardons. Antigament, la coca de llardons es preparava de forma molt semblant a la coca de crema.
S'utilitzava farina de força i llevat per fer una massa esponjosa com de brioche . No obstant, actualment, la majoria d’aquestes coques es cuinen utilitzant làmines de pasta de full.
És una recepta molt senzilla de fer. Simplement hem d’estirar la pasta de full i afegir els ingredients: pinyons, llardons i sucre. Deixem cuinar al forn durant 20 minuts i ja està llesta!
Si t’agraden les receptes de postres no et pots perdre el pastís de pastanaga , el pastís de formatge o el clàssic pa de pessic .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer la coca de llardons tradicional
- Per començar la recepta, omplim un bol amb aigua i afegim els 50 grams de pinyons. Els deixem en remull durant el temps que preparem la coca. Aquest procediment és important per evitar que els pinyons es torrin ràpidament quan ho fiquem al forn. Precalentem el forn a 200 ºC que escalfi adalt i abaix.
- Posem els llardons en una picadora i els triturem fins a obtenir trossets petits. Si t'agraden trossos més grans pica’ls durant poc temps. Si prefereixes trossets molt petits deixar la picadora durant més segons.
- Extenem la làmina de pasta de full sobre paper de forn. Amb un ganivet anem punxant tota la làmina.
- Trenquem l’ou en un recipient. El batem bé i amb un pinzell de cuina pintem tota la superficie de pasta de full.
- Repartim els llardons triturats per tota la superficie de la làmina de pasta de full prensant-los una mica. Retirem els pinyons de l’aigua i els distribuïm també per tota la superficie de forma més o menys homogènia.
- Ara ja només queda afegir el sucre per sobre de la làmina de full de pasta. Opcionalment podem donar-li forma a les cantonades de la coca per a que quedi més bonica.
- Posem la coca dins del forn durant 15-20 minuts fins que les cantonades de la coca i els pinyons comencin a estar torrats. És important controlar el punt de cocció ja que la pasta és molt fina es cuina ràpidament.
- Un cop estigui cuinada la treiem del forn i la deixem refredar durant uns minuts. Ja només ens queda probar-la i disfrutar de la auténtica coca de llardons perfecte per menjar en Sant Joan.