Recepta de galetes de mantega

Avui estava plovent i no volia passar-me la tarda veient una serie de Netflix. Així que m’he posat a investigar quina recepta podria provar amb els ingredients que tenia per casa.

Buscant i buscant he trobat una recepta molt sencilla però que casualment mai havia cuinat: les galetes de mantega . El senyor Google m’ha dit que la primera informació que conservem de les galetes de mantega és del segle XII, quan a Gran Bretanya les van començar a menjar contrastant la dolçor i suavitat de les galetes amb l’amargura del te.

No obstant, no va ser fins el 1840 que es va associar la pràctica de menjar galetes de mantega amb la hora del te .

Realment estan molt bones i són super senzilles de fer. Simplement necessitem posar tots els ingredients en un bol, mesclar bé, deixar reposar la massa i cuinar-ho al forn.

Si t’agraden les receptes dolces no et pots perdre el nostre pa de pessic clàssic , els melindros , el pastís de formatge amb melmelada de maduixa o el pastís de carbassa .

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Arròs amb llet

Arròs amb llet

Panellets de coco

Panellets de coco

Pa de pessic de llimona casolà i esponjós, la recepta de pa de pessic de tota la vida (de l'àvia)

Pa de pessic de llimona

Melindros, la recepta perfecta per acompanyar la xocolata calenta

Melindros

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer galetes de mantega pas a pas

  1. En un bol gran afegim el sucre. És important tamisar-lo amb un colador mentre l’aboquem. Seguidamente afegim la mantega (en textura de pomada), la miqueta de sal i opcionalment la mitja culleradeta d’essència de vainilla o canyella en pols.
  2. Remenem tot amb unes varetes manuals o elèctriques fins a obtenir una mescla cremosa i homogènia.
  3. Afegim l’ou dins del bol amb la resta d’ingredients. Batim amb intensitat fins a integrar.
  4. Aboquem la farina tamisada i batim lentament fins a incorporar-la amb la masa. És important que la mescla no tingui grumolls. Deixem refredar a la nevera embolicat amb paper de film transparent unes 3 hores per a que sigui més fàcil treballar amb la massa i fer la forma de les galetes.
  5. Un cop passat aquest temps preescalfem el forn a 180 ºC, enfarinem la superficie de treball i estirem la massa de les galetes amb un rodet fins que quedi amb un gruix d’1 centímetre aproximadament.
  6. Amb un motlle de galetes (veure motlles a Amazon) o amb un got fem la forma de les galetes i les posem a la reixeta del forn amb paper de forn. La massa que ens sobri la tornem a estirar amb el rodet i fem més galetes. Aprofitem tota la massa.
  7. Seguidament posem les galetes de mantega al forn durant uns 15 minuts. Hem de veure el voltant de les galetes es comença a daurar.
  8. Traiem les galetes de forn i les deixem refredar per a que agafin consistencia. Aquest pas és molt important ja que al sortir del forn estaran molt toves.
  9. Ja només ens queda servir-les i disfrutar d’un bon esmorzar o berenar. A mi personalment m’encanta menjar-me-les acompanyades d’un bon café.
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: