- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta tradicional de Tortell de Reis
El tortell de Reis és u n brioche fet a base de farina, sucre, llet, mantega i ous que té forma toroidal (com la d’un Donut). Es costum decorar-lo amb fruita confitada, ametlles i nata a l’interior.
Dins del tortell s’introdueixen dues figuretes: el rei i la fava seca . A més, el tortell també porta una corona que et ficaràs si et trobas la figura del rei mentre menges el tortell de reis.
En canvi, si et toca la fava seca hauràs de pagar el que hagi costat el tortell. Jo et recomano que dissimulis i quan ningú et vegi t’amaguis la fava. L’altre truc és preparar tu mateix la recepta. Així no hauràs de pagar a ningú si tens la mala sort de que et toqui la fava.
Si t’animes a preparar aquest nadal el tortell de reis queda’t ja que et direm tots els ingredients que necesites i com preparar-lo de forma detallada .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer la massa del tortell de reis
- Agafem un bol gran i afegim els 400 grams de farina de força. Fem un foradet al mig de la farina i el sucre, el llevat, els 200 mil·lilitres de llet, les ralladures de taronja i llimona, la mantega (a temperatura ambient) i l’aigua d’Azahar (és important vigilar amb la quantitat ja que és una essència concentrada).
- Mesclem tots els ingredients i a continuació afegim els d’ous ous de tamany gran i una miqueta de sal. Amasem tots els ingredients.
- Ara és hora d’enfarinar el marbre de la cuina. Aquest pas és important per evitar que la massa del tortell de reis s’enganxi a les nostres mans i no poguem treballar amb ell de forma eficaç.
- Un cop ben enfarinada, aboquem la massa que acabem de preparar i continuem amassant fins que la massa no s’enganxi i sigui prou elàstica. Si fos necessari, tornem a enfarinar la superfície de treball.
- Posem la massa en un recipient, tapem amb un drap i deixem reposar unes 3 hores a la nevera. La massa creixerà durant aquest temps.
- Un cop passades les 3 hores, traiem la massa del recipient i fem una pilota. Amb les mans fem un forat al centre aproximadament. Ho deixem a la superfície i anem estirant intentant aconseguir la forma circular del tortell de reis de tota la vida.
Com decorar el tortell de reis
- Un cop tenim la massa preparada toca decorar-la. Per començar preescalfem el forn a 200 ºC i trenquem l’ou en un bol i el batim. Seguidament, amb un pinzell pintem el tortell amb l’ou.
- Escampem la fruta confitada que més ens agradi (no s’hi val dir que no t’agrada, el tortell de reis ha de portar fruita confitada si o si!) de forma més o menys uniforme per tota la massa.
- Afegim les ametlles trossejades per tot el tortell. El posem en una safata apta per fornejar i deixem dins del forn uns 15-20 minuts a 200 ºC.
- Passat aquest temps, el traiem del forn i deixem refredar. Opcionalment podem tallar-lo per la meitat i ficar nata pel seu interior (queda boníssim).
- Ja només ens queda gaudir d’aquest exquisit Tortell de Reis típic del Nadal. Això sí, sempre ben acompanyats de família i amics.