pa de pessic de xocolata esponjós i humit, descobreix com fer el millor pa de pessic casolà

Recepta fàcil de pa de pessic de xocolata esponjós

Quan era petit, la meva mare sempre feia un pa de pessic de xocolata que omplia la casa amb la seva increïble olor. Aquesta aroma es va convertir en una cosa especial i molt esperada a la nostra família. Normalment aquesta recepta la fem per a ocasions especials com aniversaris o celebracions. La recepta ve de la meva àvia i ha passat de generació en generació.

Amb el temps, la meva mare va anar perfeccionant la recepta. Cada ingredient es barreja amb compte per aconseguir una textura esponjosa i un sabor deliciós. Aquest pa de pessic no és només unes postres, és una part important de la nostra història familiar.

Ara, cada vegada que preparo aquest pa de pessic, me'n recordo de la meva mare a la cuina, fent-ho per a nosaltres. És una recepta familiar que m'encanta compartir.

Si t'agraden els pa de pessic llavors has de provar el nostre pa de pessic clàssic de l'àvia , el pa de pessic de taronja o el pa de pessic de llimona .

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Melmelada de figues

Melmelada de figues

Arròs amb llet

Arròs amb llet

Crema pastissera

Crema pastissera

Pastís de Guinness, exquisit pastís de cervesa negra

Pastís de Guinness

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer el millor pa de pessic de xocolata casolà

  1. Preescalfar el forn: Preescalfem el forn a 180°C.
  2. Preparar el motlle: Engreixem un motlle per a pa de pessic amb mantega i afegim una mica de farina per evitar que s'enganxi. També podem fer servir paper de forn per folrar el motlle.
  3. Fondre la xocolata i la mantega: En un bol apte per a microones, fondem la xocolata juntament amb la mantega. Ho fem en intervals de 30 segons, remenant cada vegada, fins que estiguin completament fosos i homogenis. Deixem que es refredin una mica.
  4. Barrejar els ingredients secs: En un bol a part, tamisem la farina juntament amb el llevat i el pessic de sal.
  5. Batre els ous i el sucre: En un altre bol gran, batem els ous amb el sucre fins a obtenir una barreja escumosa i de color clar. Això pot trigar uns 5 minuts amb una batedora elèctrica.
  6. Afegir la nata líquida: Incorporem la nata líquida a la barreja d'ous i sucre, barrejant bé.
  7. Afegir la xocolata i la mantega foses: Afegim la xocolata i la mantega foses (que han d'estar a temperatura ambient) a la barreja. Barregem bé fins que estigui tot integrat.
  8. Incorporar els ingredients secs: Afegim a poc a poc la barreja de farina i llevat, barrejant amb moviments envoltants per evitar que s'abaixin els ous. Si estem usant l'essència de vainilla, l'afegim en aquest moment.
  9. Abocar al motlle: Aboquem la barreja al motlle prèviament preparat.
  10. Enfornar: Enfornem al forn preescalfat durant uns 35-40 minuts, o fins que en inserir un escuradents al centre, aquest surti net.
  11. Refredar: Deixem refredar el pa de pessic al motlle durant uns 10 minuts abans de desemmotllar i deixar refredar completament sobre una reixeta.
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: