Pastís de xocolata, la recepta amb 3 capes de xocolates diferents perfecta per qualsevol aniversari

Recepta de pastís de xocolata

Feia temps que em rondava pel cap preparar el pastís de 3 xocolates ja que mai l’havia fet i sempre havia tingut curiositat de com quedaria. En el moment d’escriure aquesta recepta és 13 de maig, el meu aniversari.

He aprofitat que venia la meva família a casa per preparar aquest pastís en comptes de comprar un a qualsevol supermercat. M’ha sorprès lo senzill que és preparar-lo. És veritat que hi ha bastantes esperes ja que per cada capa hem d’esperar que qualli a la nevera.

Però el sabor i textura són formidables. Realment, si ets de dolç, et recomano que provis de fer-lo. Si segueixes el pas a pas que et mostraré a continuació estic segur que et quedarà un pastís de xocolata exquisit.

Si t’agraden les receptes de pastissos, has de provar el pastís de pastanaga , el pastís de poma , el pastís de carbassa o el pastís de formatge .

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Peres al vi amb canyella, unes postres dolces que no et pots perdre

Peres al vi

Pastís de Guinness, exquisit pastís de cervesa negra

Pastís de Guinness

Coca de Sant Joan amb crema i pinyons

Coca de Sant Joan

Arròs amb llet

Arròs amb llet

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer pastís de 3 xocolates pas a pas

  1. El primer pas és desfer la mantega al microones per a que passi de sòlid a líquid i poguem treballar millor amb ella.
  2. Amb l’ajuda d’una picadora o robot de cuina triturem els 200 grams de galetes Maria. Opcionalment es pot fer de forma manual posant les galetes dins d’una bossa de plàstic i donant-li cops amb un rodet.
  3. Agafem un motlle de 20 o 24 centímetres i el recobrim amb paper de forn. D’aquesta forma evitarem que el pastís quedi enganxat.
  4. Un cop tinguem la mantega desfeta i les galete triturades, mesclem els dos ingredients, afegim una mica de sal.
  5. Posem la mescla de galetes i mantega al motlle i presionem per a que quedi ben premsat al fons del recipient. Deixem reservar a la nevera.
  6. Agafem una cassola i posem 200 mil·lilitres de nata de muntar i 100 mil·lilitres de llet. Deixem calentar.
  7. Una vegada estigui la barreja calenta afegim el xocolata negre i deixem que es desfaci a foc mig.
  8. Mentrestant mesclem 100 mil·lilitres de llet freda amb el contingut d’un sobre de quallada, uns 12 grams. Barregem tot fins a tenir una mescla homogènia de llet i quallada.
  9. Un cop el xocolata negre estigui fos, afegim la mescla de llet i quallada i barregem tot bé durant uns minuts fins que comenci a bullir.
  10. Agafem el motlle amb la base de galeta de la nevera i afegim el xocolata que acabem de preparar. Deixem refredar uns 30 minuts a la nevera per a que qualli bé.
  11. Ja tenim la primera capa de xocolata feta. Ara només ens queden 2 per a tenir un bon pastís de 3 xocolates. Simplement haurem de repetir els passos anteriors però aquest cop per la capa de xocolata amb llet i la capa de xocolata blanca.
  12. Rentem la cassola i posem 200 mil·lilitres de nata i 100 mil·lilitres de llet. Encenem el foc. Quan estigui calent aboquem els trossets de xocolata amb llet i anem remenant suaument.
  13. Apart posem 12 grams de quallada amb 100 mil·lilitres de llet, ho mesclem amb la barreja anterior i ho deixem fins que bulli. Continuem remenant durant tot el procés.
  14. Un cop hagi arribat ha ebullició, tornem a treure el motlle amb la base de galetes i la primera capa de xocolata de la nevera i afegim la segona capa. Tornem a guardar a la nevera, al voltant de 25-30 minuts per a que qualli la segona capa.
  15. És hora de preparar la tercera capa, la de xocolata blanca. Repetim el procés. Rentem la cassola i afegim 200 mil·lilitres de nata per muntar i 100 mil·lilitres de llet. Deixem al foc fins que s’escalfi i afegim la xocolata blanca trossejada.
  16. Remenem tot bé. Veuràs com la xocolata blanca tarda menys en desfer-se que les altres.
  17. En un recipient apart posem els 12 grams de quallada i 100 mil·lilitres de llet. Barregem i ho fiquem amb la xocolata blanca desfeta. Deixem fins ebullició.
  18. Traiem el motlle de la nevera, amb la base de galeta i les dues capes de xocolata i afegim la tercera capa. Opcionalment podem posar per sobre unes gotes de xocolata.
  19. Tornem a ficar el motlle amb les 3 capes de xocolata dins la nevera i deixem mínim unes 6 hores per a que quedi tot ben quallat.
  20. Passat aquest temps ja podem desmotllar el pastís i disfrutar d’aquesta exquisit pastís de 3 xocolates i base de galeta.
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: