- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de pastís de xocolata
Feia temps que em rondava pel cap preparar el pastís de 3 xocolates ja que mai l’havia fet i sempre havia tingut curiositat de com quedaria. En el moment d’escriure aquesta recepta és 13 de maig, el meu aniversari.
He aprofitat que venia la meva família a casa per preparar aquest pastís en comptes de comprar un a qualsevol supermercat. M’ha sorprès lo senzill que és preparar-lo. És veritat que hi ha bastantes esperes ja que per cada capa hem d’esperar que qualli a la nevera.
Però el sabor i textura són formidables. Realment, si ets de dolç, et recomano que provis de fer-lo. Si segueixes el pas a pas que et mostraré a continuació estic segur que et quedarà un pastís de xocolata exquisit.
Si t’agraden les receptes de pastissos, has de provar el pastís de pastanaga , el pastís de poma , el pastís de carbassa o el pastís de formatge .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer pastís de 3 xocolates pas a pas
- El primer pas és desfer la mantega al microones per a que passi de sòlid a líquid i poguem treballar millor amb ella.
- Amb l’ajuda d’una picadora o robot de cuina triturem els 200 grams de galetes Maria. Opcionalment es pot fer de forma manual posant les galetes dins d’una bossa de plàstic i donant-li cops amb un rodet.
- Agafem un motlle de 20 o 24 centímetres i el recobrim amb paper de forn. D’aquesta forma evitarem que el pastís quedi enganxat.
- Un cop tinguem la mantega desfeta i les galete triturades, mesclem els dos ingredients, afegim una mica de sal.
- Posem la mescla de galetes i mantega al motlle i presionem per a que quedi ben premsat al fons del recipient. Deixem reservar a la nevera.
- Agafem una cassola i posem 200 mil·lilitres de nata de muntar i 100 mil·lilitres de llet. Deixem calentar.
- Una vegada estigui la barreja calenta afegim el xocolata negre i deixem que es desfaci a foc mig.
- Mentrestant mesclem 100 mil·lilitres de llet freda amb el contingut d’un sobre de quallada, uns 12 grams. Barregem tot fins a tenir una mescla homogènia de llet i quallada.
- Un cop el xocolata negre estigui fos, afegim la mescla de llet i quallada i barregem tot bé durant uns minuts fins que comenci a bullir.
- Agafem el motlle amb la base de galeta de la nevera i afegim el xocolata que acabem de preparar. Deixem refredar uns 30 minuts a la nevera per a que qualli bé.
- Ja tenim la primera capa de xocolata feta. Ara només ens queden 2 per a tenir un bon pastís de 3 xocolates. Simplement haurem de repetir els passos anteriors però aquest cop per la capa de xocolata amb llet i la capa de xocolata blanca.
- Rentem la cassola i posem 200 mil·lilitres de nata i 100 mil·lilitres de llet. Encenem el foc. Quan estigui calent aboquem els trossets de xocolata amb llet i anem remenant suaument.
- Apart posem 12 grams de quallada amb 100 mil·lilitres de llet, ho mesclem amb la barreja anterior i ho deixem fins que bulli. Continuem remenant durant tot el procés.
- Un cop hagi arribat ha ebullició, tornem a treure el motlle amb la base de galetes i la primera capa de xocolata de la nevera i afegim la segona capa. Tornem a guardar a la nevera, al voltant de 25-30 minuts per a que qualli la segona capa.
- És hora de preparar la tercera capa, la de xocolata blanca. Repetim el procés. Rentem la cassola i afegim 200 mil·lilitres de nata per muntar i 100 mil·lilitres de llet. Deixem al foc fins que s’escalfi i afegim la xocolata blanca trossejada.
- Remenem tot bé. Veuràs com la xocolata blanca tarda menys en desfer-se que les altres.
- En un recipient apart posem els 12 grams de quallada i 100 mil·lilitres de llet. Barregem i ho fiquem amb la xocolata blanca desfeta. Deixem fins ebullició.
- Traiem el motlle de la nevera, amb la base de galeta i les dues capes de xocolata i afegim la tercera capa. Opcionalment podem posar per sobre unes gotes de xocolata.
- Tornem a ficar el motlle amb les 3 capes de xocolata dins la nevera i deixem mínim unes 6 hores per a que quedi tot ben quallat.
- Passat aquest temps ja podem desmotllar el pastís i disfrutar d’aquesta exquisit pastís de 3 xocolates i base de galeta.