- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de conill amb ceba
La cuina catalana és rica en sabors, tradicions i història. El "conill amb ceba" és una d'aquestes receptes que, amb la seva senzillesa, captura l'essència de la nostra terra. Un plat amb arrels rurals, és una opció exquisida per a aquells dies en què volem gaudir d'una menjarada contunden. Si t’agrada la cuina tradicional i saborosa, segueix llegint i descobreix com preparar aquest plat.
Per cert, si t’agrada el conill no et pots perdre la recepta de conill al ajillo o el plat de conill al forn. T’encantaran!
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com cuinar conill amb ceba pas a pas
- Preparació del conill: Rentem bé els trossos de conill sota aigua freda i els sequem amb paper de cuina. Salpebrem uniformement.
- Sofregir el conill: En una cassola gran amb una mica d'oli d'oliva, sofregim els trossos de conill fins que estiguin daurats per tots costats. Un cop daurats, els retirem i reservem.
- Sofregir la ceba i all: A la mateixa cassola, afegim més oli si és necessari i sofregim la ceba i l'all fins que estiguin translúcids i tendres.
- Retornar el conill a la cassola: Afegim de nou els trossos de conill a la cassola. Aleshores, espolvorem amb el pimentó dolç i barregem bé.
- Afegir el vi: Agreguem el vi blanc i deixem que redueixi a la meitat, rasclant els trossets que quedin al fons de la cassola.
- Cocció lenta: Afegim les fulles de llorer i la branqueta de romani. Si el líquid no cobreix els trossos de conill, podem afegir una mica de caldo de pollastre. Deixem coure a foc lent amb la cassola tapada durant aproximadament 1-1,5 hores o fins que el conill estigui tendre.Comprovar la saó: Ajustem de sal i pebre si és necessari i retirem les fulles de llorer i la branqueta de romani abans de servir.
Consells i trucs per preparar el millor conill amb ceba
Elecció del conill: Si podeu, opteu per un conill de cria ecològica, ja que tindrà un sabor més intens i autèntic.
Variat: Podeu afegir unes patates tallades en daus durant l'etapa de coccció lenta per tenir un guis més complet.
Maridatge: Aquest plat es combina meravellosament amb un vi tinto jove de la regió.
Conservació: Si teniu sobres, podeu conservar-los en la nevera per un parell de dies i es recalenta perfectament.