conill amb ceba

Recepta de conill amb ceba

La cuina catalana és rica en sabors, tradicions i història. El "conill amb ceba" és una d'aquestes receptes que, amb la seva senzillesa, captura l'essència de la nostra terra. Un plat amb arrels rurals, és una opció exquisida per a aquells dies en què volem gaudir d'una menjarada contunden. Si t’agrada la cuina tradicional i saborosa, segueix llegint i descobreix com preparar aquest plat.

Per cert, si t’agrada el conill no et pots perdre la recepta de conill al ajillo o el plat de conill al forn. T’encantaran!

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Lasanya de carn, la clàssica recepta que enamorará a tots els teus convidats

Lasanya de carn

Galtes de porc al forn

Galtes de porc al forn

Mandonguilles amb sípia

Mandonguilles amb sípia

Vedella amb bolets

Vedella amb bolets

Ingredients

Descargar llista compra

Com cuinar conill amb ceba pas a pas

  1. Preparació del conill: Rentem bé els trossos de conill sota aigua freda i els sequem amb paper de cuina. Salpebrem uniformement.
  2. Sofregir el conill: En una cassola gran amb una mica d'oli d'oliva, sofregim els trossos de conill fins que estiguin daurats per tots costats. Un cop daurats, els retirem i reservem.
  3. Sofregir la ceba i all: A la mateixa cassola, afegim més oli si és necessari i sofregim la ceba i l'all fins que estiguin translúcids i tendres.
  4. Retornar el conill a la cassola: Afegim de nou els trossos de conill a la cassola. Aleshores, espolvorem amb el pimentó dolç i barregem bé.
  5. Afegir el vi: Agreguem el vi blanc i deixem que redueixi a la meitat, rasclant els trossets que quedin al fons de la cassola.
  6. Cocció lenta: Afegim les fulles de llorer i la branqueta de romani. Si el líquid no cobreix els trossos de conill, podem afegir una mica de caldo de pollastre. Deixem coure a foc lent amb la cassola tapada durant aproximadament 1-1,5 hores o fins que el conill estigui tendre.Comprovar la saó: Ajustem de sal i pebre si és necessari i retirem les fulles de llorer i la branqueta de romani abans de servir.

Consells i trucs per preparar el millor conill amb ceba

Elecció del conill: Si podeu, opteu per un conill de cria ecològica, ja que tindrà un sabor més intens i autèntic.

Variat: Podeu afegir unes patates tallades en daus durant l'etapa de coccció lenta per tenir un guis més complet.

Maridatge: Aquest plat es combina meravellosament amb un vi tinto jove de la regió.

Conservació: Si teniu sobres, podeu conservar-los en la nevera per un parell de dies i es recalenta perfectament.

imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: