amanida catalana, recepta d’amanida d’embotits típica de catalunya

Recepta d’amanida catalana

L’amanida catalana és un plat típic de la nostra terra perfecta per menjar durant l’estiu. En realitat és una barreja de la tradicional amanida verda i embotits tradicionals de diferents zones de Catalunya.

Realment cada chef utilitza els embotits que més li agrada o que hi ha a la seva zona. A mi, personalment, m’agrada afegir pernil serrà, pernil dolç, bull i fuet. No obstant, a vegades també hi poso xoriço o llonganisa.

A més és super fàcil de preparar ja que no hem de cuinar res, simplement afegir els ingredients i amanir una mica.

Si t'agraden les amanides fresques per l’estiu aleshores has de provar la nostra amanida de llenties , l’amanida de cigrons o l'amanida de patates .

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Amanida d'arròs

Amanida d'arròs

Amanida de pasta

Amanida de pasta

Amanida de cigrons amb alvocat, tonyina i ou, la recepta perfecta per l’estiu

Amanida de cigrons

Amanida de llenties

Amanida de llenties

Ingredients

Descargar llista compra

Com preparar la millor amanida catalana d’embotits

  1. Rentem bé el mig enciam i el tallem en trossos grans. Ho col·loquem en una safata gran per a l'amanida.
  2. Tallem les 3 rodanxes de botifarra blanca i les 3 rodanxes de botifarra negra en trossos mitjans. Les afegim a la safata amb l'enciam.
  3. Tallem el pernil serrà en trossos fines i el reservem.
  4. Pelem el tomàquet i el tallem en rodanxes gruixudes. Ho col·loquem a la safata.
  5. Pelem la ceba i la tallem en rodanxes fines. L'afegim a la safata amb la resta dels ingredients.
  6. Tallem els 2 talls de pernil dolç en trossos petits i els reservem.
  7. Tallem les 2 rodanxes de fuet en rodanxes fines i les reservem també.
  8. Ara, afegim a la safata els trossos de pernil dolç i les rodanxes de fuet.
  9. Posem una mica de sal al gust els ingredients de l'amanida.
  10. Afegim un bon raig d'oli d'oliva verge extra per adobar l'amanida. Podem ajustar la quantitat d'oli segons el nostre gust.
  11. Remenem suau l'amanida perquè tots els ingredients es barregin amb l'adob.
  12. Un cop tots els ingredients estiguin ben impregnats de l'adob, deixem reposar l'amanida catalana a la nevera durant uns 10-15 minuts abans de servir-la.
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: