- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta d’amanida catalana
L’amanida catalana és un plat típic de la nostra terra perfecta per menjar durant l’estiu. En realitat és una barreja de la tradicional amanida verda i embotits tradicionals de diferents zones de Catalunya.
Realment cada chef utilitza els embotits que més li agrada o que hi ha a la seva zona. A mi, personalment, m’agrada afegir pernil serrà, pernil dolç, bull i fuet. No obstant, a vegades també hi poso xoriço o llonganisa.
A més és super fàcil de preparar ja que no hem de cuinar res, simplement afegir els ingredients i amanir una mica.
Si t'agraden les amanides fresques per l’estiu aleshores has de provar la nostra amanida de llenties , l’amanida de cigrons o l'amanida de patates .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com preparar la millor amanida catalana d’embotits
- Rentem bé el mig enciam i el tallem en trossos grans. Ho col·loquem en una safata gran per a l'amanida.
- Tallem les 3 rodanxes de botifarra blanca i les 3 rodanxes de botifarra negra en trossos mitjans. Les afegim a la safata amb l'enciam.
- Tallem el pernil serrà en trossos fines i el reservem.
- Pelem el tomàquet i el tallem en rodanxes gruixudes. Ho col·loquem a la safata.
- Pelem la ceba i la tallem en rodanxes fines. L'afegim a la safata amb la resta dels ingredients.
- Tallem els 2 talls de pernil dolç en trossos petits i els reservem.
- Tallem les 2 rodanxes de fuet en rodanxes fines i les reservem també.
- Ara, afegim a la safata els trossos de pernil dolç i les rodanxes de fuet.
- Posem una mica de sal al gust els ingredients de l'amanida.
- Afegim un bon raig d'oli d'oliva verge extra per adobar l'amanida. Podem ajustar la quantitat d'oli segons el nostre gust.
- Remenem suau l'amanida perquè tots els ingredients es barregin amb l'adob.
- Un cop tots els ingredients estiguin ben impregnats de l'adob, deixem reposar l'amanida catalana a la nevera durant uns 10-15 minuts abans de servir-la.