
- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta d’orada al forn amb patates i verdures
Els dies que toquen un dinar lleuger sempre m’agrada preparar algun peix al forn . Doncs avui ha tocat la orada. Es pot preparar de mil formes diferent. Jo normalment les preparo a la sal o en un llit de patates i ceba. Avui farem la segona opció.
La recepta no té cap secret. Preparem les patates amb la ceba, all i julivert. Afegim una mica de vi blanc per donar un toc i fem el llit on aniran les orades.
Posem les orades a la safata, deixem cuinar al forn i voilà! Ja tenim les orades ben cuinadetes al forn.
Si t’agrada cuinar el peix al forn tant com a mi t'aconsello provar el nostre bacallà al forn , el turbot al forn , el lluç al forn o l’exquisit llobarro al forn . Tens moltes receptes on triar!
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer orada al forn amb patates
- Rentem, pelem i tallem en rodanxes les patates que emprarem per preparar la orada al forn. És important que tinguin 1-2 cm de gruix aproximadament. Reservem.
- Agafem una paella, fiquem un rajolí d’oli d’oliva i deixem escalfar. Un cop l’oli estigui calent afegim les patates i deixem cuinar. Les cuinarem poca estona ja que no volem que es facin del tot ja que s’acabaran de fer dins del forn amb la resta d’aliments.
- Un cop comencin les patates a daurar-se, les traiem de l’oli amb una espumadera i reservem en un plat amb paper absorbent.
- Tallem la ceba en estil brunoise i l’all a trossets ben petits (el piquem). Els afegim dins de l’oli on hem cuinat la ceba.
- Posem a calentar en l’oli la ceba i l’all. Al cap d’uns 3-5 minuts quan comencin a fer-se afegim el julivert fresc ben picadet i el got de vi blanc.
- Cuinem tot junt fins que l’alcohol s’hagi reduït. Mentrestant preescalfem el forn a 180ºC amb temperatura adalt i abaix.
- En una safata apta per forn fiquem les patates que hem cuinat anteriorment. Afegim una mica de sal i agreguem la ceba, l’all i el julivert. Escampem bé per a que quedi més o menys homogeni.
- Rentem bé els tomàquets i els tallem en meitats. Els afegim també per la safata on ja tenim les patates, la ceba, l’all i el julivert.
- Salem bé les dues orades i les posem ben centrades en la safata amb el llit de patates.
- Posem la safata dins del forn (un cop estigui calent) i deixem cuinar durant uns 12 minuts. És important controlar bé el temps per a que la carn del peix no quedi crua.
- Passat aquest temps comprovem que estigui feta, emplatem i ja podem disfrutar d’aquest saludable plat d’orades al forn amb patates i ceba.