- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta fàcil i cruixent de calamars fregits en fregidora d'aire
Des que em van regalar la fregidora d'aire no paro de fer receptes noves. És veritat que el sabor no és el mateix. Fregir amb oli no és el mateix que cuinar amb aire calent, però sí que pots aconseguir resultats deliciosos i molt més saludables.
La recepta d'avui són els calamars a la romana (de tota la vida) cuinats amb l'airfryer. Com totes aquestes receptes, és un plat molt senzill de preparar. Només necessitem empanar-los i deixar-los cuinar a la cistella de la fregidora.
Si t'agraden aquestes receptes llavors no et pots perdre el pit de pollastre en airfryer o les gambes fregides en aire calent .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com cuinar calamars amb la fregidora d'aire
- Preescalfem la fregidora d'aire a 200 graus Celsius (390 graus Fahrenheit) durant uns minuts.
- Mentrestant, rentem les anelles de calamar i les escorrem bé.
- En un recipient a part, hi afegim la farina de blat i una mica de sal. Barregem.
- Passem les anelles de calamar per la barreja de farina, assegurant-nos de cobrir-les completament. Opcionalment podem batre els 2 ous i passar els calamars per l’ou abans de la farina.
- Col·loquem les anelles de calamar empanades a la cistella de la fregidora d'aire, procurant que no estiguin massa estretes.
- Cuinem els calamars a la fregidora d'aire preescalfada a 200 graus Celsius (390 graus Fahrenheit) durant 8-10 minuts, o fins que estiguin daurats i cruixents.
- Retirem els calamars de la fregidora d'aire amb compte i els col·loquem en un plat folrat amb paper absorbent per eliminar l'excés de greix.
- Servim els calamars calents i els acompanyem amb llimona, salsa tàrtara o altres salses de la nostra elecció.
Consells per aconseguir els millors calamars cuinats amb fregidora sense oli
Per obtenir una textura encara més cruixent, pots ruixar lleugerament els calamars amb oli en aerosol abans de cuinar-los.
Si prefereixes un empanat més gruixut, pots passar les anelles de calamar per ou batut abans d'arrebossar-les amb la barreja de farina.
No sobrecarreguis la cistella de la fregidora d'aire per assegurar una cocció uniforme i cruixent.