sípia a la planxa tendra amb all i julivert

Recepta de sípia tendra a la planxa

La recepta de sípia tendra a la planxa és una opció deliciosa i saludable. La sípia és un mol·lusc de baix contingut calòric i alt valor nutricional. Rica en proteïnes d´alta qualitat, és ideal per mantenir una dieta equilibrada i afavorir el desenvolupament muscular.

A més, la sípia és una excel·lent font de minerals essencials com el ferro, zinc i seleni, que contribueixen a enfortir el sistema immunològic i millorar la salut cardiovascular. El contingut en vitamina B12 és especialment rellevant per a la funció cerebral i la producció d'energia.

En cuinar-la a la planxa amb all i julivert, en potenciem els beneficis i en realcem el sabor, creant una combinació única. La textura tendra i sucosa de la sípia contrasta amb l'aroma i la frescor de l'all i el julivert.

A més, aquesta recepta és ràpida i fàcil de preparar, perfecta per als que tenen poc temps però no volen renunciar a un menjar saludable i saborós.

Si t'ha agradat aquesta recepta llavors no et pots perdre el nostre plat de calamars amb ceba , els musclos al vapor o la recepta de musclos a la marinera .

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Suquet de peix

Suquet de peix

Salmó al forn

Salmó al forn

Popets amb ceba i tomàquet

Popets amb ceba

Calamars en fregidora d'aire

Calamars en fregidora d'aire

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer sípia a la planxa amb all i julivert

  1. Netegem la sípia sota un raig d'aigua freda per eliminar qualsevol residu.
  2. Retirem el cap, els tentacles i les vísceres. Si ho prefereixes, pots demanar-li al teu peixater que faci això per tu.
  3. Amb un ganivet esmolat, tallem la sípia per la meitat i després la tallem a daus. És recomanable eliminar l'excés d'aigua de la sípia fent servir paper de cuina absorbent.
  4. Ara toca preparar l'all i el julivert. Pelem i piquem les 3 dents d'all a trossos petits. Traiem les fulles de les branques del julivert i també les piquem.
  5. En un bol posem els 100 mil·lilitres d'oli d'oliva juntament amb les dents d'all picades i el julivert. Barregem tot. Opcionalment podem ratllar la mitja llimona i afegir la ratlladura a la barreja.
  6. Posem a escalfar una paella i posem una cullerada de la barreja d'oli, all i julivert.
  7. Quan l'oli estigui calent i els trossos d'all una mica torrats tirem a la paella els trossos de sípia juntament amb una mica de sal.
  8. Veurem que comença a treure aigua. Cal deixar que s'evapori.
  9. Un cop s'hagi evaporat una mica l'aigua agreguem una altra cullerada de la barreja d'all, julivert i oli. Seguidament afegim un raig de vi blanc per cuinar perquè li doni un toc de sabor del plat de sípia a la planxa amb all i julivert. Deixem que l'alcohol s'evapori.
  10. Ara només queda esperar que el líquid s'evapori i els trossos de la sípia estiguin una mica daurats.
  11. Retirem la sípia i la servim. Ja solamente queda gaudir d'un exquisit plat de sípia amb all i julivert ben tendra.
com fer sipia a la planxa
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: