
- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de sípia tendra a la planxa
La recepta de sípia tendra a la planxa és una opció deliciosa i saludable. La sípia és un mol·lusc de baix contingut calòric i alt valor nutricional. Rica en proteïnes d´alta qualitat, és ideal per mantenir una dieta equilibrada i afavorir el desenvolupament muscular.
A més, la sípia és una excel·lent font de minerals essencials com el ferro, zinc i seleni, que contribueixen a enfortir el sistema immunològic i millorar la salut cardiovascular. El contingut en vitamina B12 és especialment rellevant per a la funció cerebral i la producció d'energia.
En cuinar-la a la planxa amb all i julivert, en potenciem els beneficis i en realcem el sabor, creant una combinació única. La textura tendra i sucosa de la sípia contrasta amb l'aroma i la frescor de l'all i el julivert.
A més, aquesta recepta és ràpida i fàcil de preparar, perfecta per als que tenen poc temps però no volen renunciar a un menjar saludable i saborós.
Si t'ha agradat aquesta recepta llavors no et pots perdre el nostre plat de calamars amb ceba , els musclos al vapor o la recepta de musclos a la marinera .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer sípia a la planxa amb all i julivert
- Netegem la sípia sota un raig d'aigua freda per eliminar qualsevol residu.
- Retirem el cap, els tentacles i les vísceres. Si ho prefereixes, pots demanar-li al teu peixater que faci això per tu.
- Amb un ganivet esmolat, tallem la sípia per la meitat i després la tallem a daus. És recomanable eliminar l'excés d'aigua de la sípia fent servir paper de cuina absorbent.
- Ara toca preparar l'all i el julivert. Pelem i piquem les 3 dents d'all a trossos petits. Traiem les fulles de les branques del julivert i també les piquem.
- En un bol posem els 100 mil·lilitres d'oli d'oliva juntament amb les dents d'all picades i el julivert. Barregem tot. Opcionalment podem ratllar la mitja llimona i afegir la ratlladura a la barreja.
- Posem a escalfar una paella i posem una cullerada de la barreja d'oli, all i julivert.
- Quan l'oli estigui calent i els trossos d'all una mica torrats tirem a la paella els trossos de sípia juntament amb una mica de sal.
- Veurem que comença a treure aigua. Cal deixar que s'evapori.
- Un cop s'hagi evaporat una mica l'aigua agreguem una altra cullerada de la barreja d'all, julivert i oli. Seguidament afegim un raig de vi blanc per cuinar perquè li doni un toc de sabor del plat de sípia a la planxa amb all i julivert. Deixem que l'alcohol s'evapori.
- Ara només queda esperar que el líquid s'evapori i els trossos de la sípia estiguin una mica daurats.
- Retirem la sípia i la servim. Ja solamente queda gaudir d'un exquisit plat de sípia amb all i julivert ben tendra.
