• Enviaments gratuïts a tot Espanya
  • Pagament segur
  • Descompte del 10% a la teva primera compra
  • Descobreix més receptes

    recepta arrossos

    Receptes d'arrossos

    recepta pastes

    Receptes de pastes

    recepta dolços

    Postres i dolços

    receptes de peix

    Receptes de peix

    receptes de carns

    Receptes de carns

    amanides

    Amanides

    Les nostres recomanacions

    creps de nutella

    Creps de Nutella

    creps per 1 o 2 persones

    Masa de creps

    batut de mango

    Llimonada de mango

    Mutabal o Baba Ganoush, la recepta original àrab de crema d'albergínies

    El Baba Ganoush, també conegut com a mutabal, és una deliciosa i sofisticada crema d'albergínia d'origen àrab, ideal per delectar els teus convidats com a aperitiu o acompanyament.

    Veure video recepta

    Recepta per a 2 persones

    Temps aproximat de 20 minuts

    Conté unes 208 calories

    com fer mutabal o baba ganoush

    Recepta de Baba Ganoush o mutabal

    El Baba Ganoush, o mutabal, és un plat tradicional de l'Orient Mitjà que consisteix en una crema d'albergínia, coneguda pel seu sabor fumat i textura suau. És un aperitiu versàtil que es pot acompanyar amb pa de pita o verdures. La recepta combina albergínia rostida, tahini, llimona i all, oferint un equilibri de sabors frescos i fumats.

    A més del seu deliciós sabor, el Baba Ganoush és una opció saludable que encaixa bé en diverses dietes. Si estàs interessat en explorar més sabors de l'Orient Mitjà, considera provar la recepta de Muhammara, una altra crema popular que utilitza pebrots vermells i nous, proporcionant un contrapunt saborós al Baba Ganoush. Totes dues receptes us permeten gaudir de la rica tradició culinària d'aquesta regió.

    Ingredients

    • 1 albergínia
    • 1 gra d'all
    • ½ culleradeta de comí mòlt (2 grams aproximadament)
    • ½ culleradeta de pebre vermell dolç (2 grams aproximadament)
    • ¼ de sal (2 grams aproximadament)
    • Pebre mòlt al gust
    • 1 cullerada rasa de Tahini (equivalent a 10 grams)
    • 60 mil·lilitres d'oli d'oliva verge extra (4 cullerades)
    • 10 mil·lilitres de suc de llimona

    ** Fes clic al play per veure el vídeo

    Com fer mutabal o crema d'albergínies àrab pas a pas

    1
    preparem els ingredients per al mutabal

    Preparem els ingredients: Comencem reunint tots els ingredients necessaris per fer el mutabal. Necessitarem albergínies, oli d'oliva, suc de llimona, alls, comí, pebre vermell dolç, sal i tahini.

    2
    afegim l'oli

    Afegim oli: Aboquem 60 mil·lilitres d'oli d'oliva a la batedora. Nosaltres fem servir la nostra batedora portàtil però pots fer servir qualsevol. L'oli ajudarà que els altres ingredients es barregin bé i afegirà sabor i suavitat al mutabal.

    3
    afegim suc de llimona

    Afegim el suc de llimona: Esprem llimona i afegim el suc a la batedora. L'àcid de la llimona aporta frescor a la crema d'albergínies.

    4
    afegim els alls

    Afegim els alls tallats: Pelem unes dents d'all, les tallem a trossos i les afegim a la batedora. L'all donarà un toc picant al mutabal.

    5
    afegim l'albergínia dins la batedora

    Afegim l'albergínia tallada: Rostim les albergínies, les pelem i tallem a trossos abans d'afegir-les a la batedora. L'albergínia és l'ingredient principal del mutabal i us donarà la seva textura i sabor característic.

    6
    afegim el comí

    Afegim el comí: Afegim un pessic de comí per proporcionar profunditat i un toc de sabor terrós al mutabal.

    7
    afegim el pebre vermell dolç

    Afegim el pebre vermell dolç: Incorporem un pessic de pebre vermell dolç per afegir color al mutabal.

    9
    afegim la sal

    Afegim sal: Salem amb sal al gust per realçar els sabors del Baba Ganoush o mutabal.

    10
    afegim el tahini

    Incorporem el tahini: Aboquem els 10 grams de tahini a la batedora portàtil. Aquest ingredient a base de llavors de sèsam mòltes aportarà cremositat al mutabal.

    11
    tanquem la batedora fermament

    Tanquem la batedora: Ens assegurem que la tapa de la batedora estigui ben tancada per evitar vessaments durant el procés de triturat.

    12
    batem usant el mode pulsatil

    Activem el mode de polsàtil: Utilitzem el mode polsàtil de la batedora per triturar els ingredients amb cura fins a obtenir la consistència desitjada. Aquest mode és perfecte per quan hi ha més sòlid que líquid ja que la batedora portàtil està pensada per a una trituració líquida.

    13
    batem usant cicles

    Triturem els ingredients: Continuem triturant fins que la barreja estigui suau i homogènia. Aquesta trituració es fa en dos cicles d'uns 30 segons cadascun.

    14
    servim el mutabal en un plat

    Servim el mutabal en un plat: Un cop llest, aboquem el mutabal en un plat i, si volem, podem decorar-lo amb una mica de pebre vermell, julivert picat o llavors de sèsam.

    15
    gaudim del mutabal

    Ja només queda gaudir de la crema d'albergínies: Seiem a taula per gaudir del nostre deliciós mutabal, que es pot acompanyar amb pa de pita, verdures crues o com a complement d'altres plats.

    Batedora portàtil Novachef

    • Gran Capacitat
    • Prepara deliciosos smoothies, purés de fruites o batuts de proteína
    • Porta-la a qualsevol lloc
    Por només 34,99€