Recepta de Baba Ganoush o mutabal
El Baba Ganoush, o mutabal, és un plat tradicional de l'Orient Mitjà que consisteix en una crema d'albergínia, coneguda pel seu sabor fumat i textura suau. És un aperitiu versàtil que es pot acompanyar amb pa de pita o verdures. La recepta combina albergínia rostida, tahini, llimona i all, oferint un equilibri de sabors frescos i fumats.
A més del seu deliciós sabor, el Baba Ganoush és una opció saludable que encaixa bé en diverses dietes. Si estàs interessat en explorar més sabors de l'Orient Mitjà, considera provar la recepta de Muhammara, una altra crema popular que utilitza pebrots vermells i nous, proporcionant un contrapunt saborós al Baba Ganoush. Totes dues receptes us permeten gaudir de la rica tradició culinària d'aquesta regió.
Ingredients
- 1 albergínia
- 1 gra d'all
- ½ culleradeta de comí mòlt (2 grams aproximadament)
- ½ culleradeta de pebre vermell dolç (2 grams aproximadament)
- ¼ de sal (2 grams aproximadament)
- Pebre mòlt al gust
- 1 cullerada rasa de Tahini (equivalent a 10 grams)
- 60 mil·lilitres d'oli d'oliva verge extra (4 cullerades)
- 10 mil·lilitres de suc de llimona
** Fes clic al play per veure el vídeo
Com fer mutabal o crema d'albergínies àrab pas a pas

Preparem els ingredients: Comencem reunint tots els ingredients necessaris per fer el mutabal. Necessitarem albergínies, oli d'oliva, suc de llimona, alls, comí, pebre vermell dolç, sal i tahini.

Afegim oli: Aboquem 60 mil·lilitres d'oli d'oliva a la batedora. Nosaltres fem servir la nostra batedora portàtil però pots fer servir qualsevol. L'oli ajudarà que els altres ingredients es barregin bé i afegirà sabor i suavitat al mutabal.

Afegim el suc de llimona: Esprem llimona i afegim el suc a la batedora. L'àcid de la llimona aporta frescor a la crema d'albergínies.

Afegim els alls tallats: Pelem unes dents d'all, les tallem a trossos i les afegim a la batedora. L'all donarà un toc picant al mutabal.

Afegim l'albergínia tallada: Rostim les albergínies, les pelem i tallem a trossos abans d'afegir-les a la batedora. L'albergínia és l'ingredient principal del mutabal i us donarà la seva textura i sabor característic.

Afegim el comí: Afegim un pessic de comí per proporcionar profunditat i un toc de sabor terrós al mutabal.

Afegim el pebre vermell dolç: Incorporem un pessic de pebre vermell dolç per afegir color al mutabal.

Afegim sal: Salem amb sal al gust per realçar els sabors del Baba Ganoush o mutabal.

Incorporem el tahini: Aboquem els 10 grams de tahini a la batedora portàtil. Aquest ingredient a base de llavors de sèsam mòltes aportarà cremositat al mutabal.

Tanquem la batedora: Ens assegurem que la tapa de la batedora estigui ben tancada per evitar vessaments durant el procés de triturat.

Activem el mode de polsàtil: Utilitzem el mode polsàtil de la batedora per triturar els ingredients amb cura fins a obtenir la consistència desitjada. Aquest mode és perfecte per quan hi ha més sòlid que líquid ja que la batedora portàtil està pensada per a una trituració líquida.

Triturem els ingredients: Continuem triturant fins que la barreja estigui suau i homogènia. Aquesta trituració es fa en dos cicles d'uns 30 segons cadascun.

Servim el mutabal en un plat: Un cop llest, aboquem el mutabal en un plat i, si volem, podem decorar-lo amb una mica de pebre vermell, julivert picat o llavors de sèsam.

Ja només queda gaudir de la crema d'albergínies: Seiem a taula per gaudir del nostre deliciós mutabal, que es pot acompanyar amb pa de pita, verdures crues o com a complement d'altres plats.


Batedora portàtil Novachef
- Gran Capacitat
- Prepara deliciosos smoothies, purés de fruites o batuts de proteína
- Porta-la a qualsevol lloc