imatge de recepta de cargols cuinats a la llauna

Recepta de cargols a la llauna al forn

Els cargols a la llauna es una recepta típica catalana que depenen de la zona de Catalunya es prepara d’una manera o d’un altre. Existeixen les variants de Lleida, Girona o Tarragona.

La podem fer amb tomàquet, amb salsa o amb allioli i els podem cuinar a la brasa o al forn. Inclús podem utilitzar la Thermomix per preparar la salsa d’acompanyament!

La variant que porto avui es la que sempre he cuinat i la més típica de la comarca lleidatana.

Aquesta recepta de cargols a la llauna al forn amb allioli es molt fàcil de preparar i només necessitem cargols (jo recomano la variant Bové) i especies que tenim per casa com sal, pebre o julivert.

Una part important de la recepta es preparar un bon allioli per acompanyar els pobres cargols. Per si algú es el primer cop que cuina i no sap preparar aquesta salsa fet a base de all i oli (com bé indica el propi nom) hem deixat els passos a seguir a sota de la recepta dels cargols.

A cuinar i a gaudir d’aquest plat típic de la gastronomia catalana!

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer cargols a la llauna a l’estil de Lleida

  1. Per començar a preparar la recepta rentem els cargols. Normalment s’utilitzen la varietat de Bové. Es important que hagin estat en dejú una setmana abans de cuinar-los.
  2. Seguidament agafem una safata o una graella (normalment es preparava sobre un recipient de llauna d’aquí el nom del plat) i la cobrim tota de sal gruixuda.
  3. Afegim els cargols sobre la safata boca amunt i els recobrim amb força sal per evitar que es girin. També afegim pebre per sobre els cargols perquè agafin sabor.
  4. Afegim un bon rajolí d’oli per sobre els cargols i els fiquem al forn a 180 ºC durant aproximadament 20-25 minuts.
  5. Mentre esperem a que es fornegin, agafem els alls, els pelem i els piquem juntament amb el julivert.
  6. Passat els 20-25 minuts traiem la safata o graella del forn i els hi afegim als cargols el preparat a base d’all i julivert que acabem de fer. Els afegim altre cop dins el forn i esperem 5 minuts més.
  7. Traiem els cargols del forn i els servim amb salsa allioli. Seguidament t’expliquem com fer allioli de manera fàcil.

Com preparar allioli per acompanyar els millors cargols a la llauna

La recepta de cargols que us portem avui es la típica que es preparar a Lleida. Existeixen diversos acompanyaments per aquest menjar. Hi ha gent que preparar una vinagreta a base d’all i pebrot. Personalment, gairebé sempre jo els acompanyo amb una bona salsa d’allioli. Segurament ja sàpigues com preparar aquesta salsa. Però per si hi ha alguna despistada o despistat deixem la recepta del acompanyament avall.

Ingredients

Descargar llista compra

Elaboració del acompanyament d’allioli

  1. Agafem un got per batre i afegim l’all ben picadet. Afegim també l’ou, una mica de sal, un rajolí d’oli d’oliva i una mica de vinagre.
  2. Prenem la batedora i la enfonsem fins avall de la barreja. Comencem a batre.
  3. Quan comenci a emulsionar movem el braç suaument cap amunt i cap avall fins que la barreja quedi ben homogènia.
  4. Ja tenim la salsa per acompanyar el nostre plat de cargols a la llauna preparada!
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: