- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de cargols a la llauna al forn
Els cargols a la llauna es una recepta típica catalana que depenen de la zona de Catalunya es prepara d’una manera o d’un altre. Existeixen les variants de Lleida, Girona o Tarragona.
La podem fer amb tomàquet, amb salsa o amb allioli i els podem cuinar a la brasa o al forn. Inclús podem utilitzar la Thermomix per preparar la salsa d’acompanyament!
La variant que porto avui es la que sempre he cuinat i la més típica de la comarca lleidatana.
Aquesta recepta de cargols a la llauna al forn amb allioli es molt fàcil de preparar i només necessitem cargols (jo recomano la variant Bové) i especies que tenim per casa com sal, pebre o julivert.
Una part important de la recepta es preparar un bon allioli per acompanyar els pobres cargols. Per si algú es el primer cop que cuina i no sap preparar aquesta salsa fet a base de all i oli (com bé indica el propi nom) hem deixat els passos a seguir a sota de la recepta dels cargols.
A cuinar i a gaudir d’aquest plat típic de la gastronomia catalana!
Ingredients
Com fer cargols a la llauna a l’estil de Lleida
- Per començar a preparar la recepta rentem els cargols. Normalment s’utilitzen la varietat de Bové. Es important que hagin estat en dejú una setmana abans de cuinar-los.
- Seguidament agafem una safata o una graella (normalment es preparava sobre un recipient de llauna d’aquí el nom del plat) i la cobrim tota de sal gruixuda.
- Afegim els cargols sobre la safata boca amunt i els recobrim amb força sal per evitar que es girin. També afegim pebre per sobre els cargols perquè agafin sabor.
- Afegim un bon rajolí d’oli per sobre els cargols i els fiquem al forn a 180 ºC durant aproximadament 20-25 minuts.
- Mentre esperem a que es fornegin, agafem els alls, els pelem i els piquem juntament amb el julivert.
- Passat els 20-25 minuts traiem la safata o graella del forn i els hi afegim als cargols el preparat a base d’all i julivert que acabem de fer. Els afegim altre cop dins el forn i esperem 5 minuts més.
- Traiem els cargols del forn i els servim amb salsa allioli. Seguidament t’expliquem com fer allioli de manera fàcil.
Com preparar allioli per acompanyar els millors cargols a la llauna
La recepta de cargols que us portem avui es la típica que es preparar a Lleida. Existeixen diversos acompanyaments per aquest menjar. Hi ha gent que preparar una vinagreta a base d’all i pebrot. Personalment, gairebé sempre jo els acompanyo amb una bona salsa d’allioli. Segurament ja sàpigues com preparar aquesta salsa. Però per si hi ha alguna despistada o despistat deixem la recepta del acompanyament avall.
Ingredients
Elaboració del acompanyament d’allioli
- Agafem un got per batre i afegim l’all ben picadet. Afegim també l’ou, una mica de sal, un rajolí d’oli d’oliva i una mica de vinagre.
- Prenem la batedora i la enfonsem fins avall de la barreja. Comencem a batre.
- Quan comenci a emulsionar movem el braç suaument cap amunt i cap avall fins que la barreja quedi ben homogènia.
- Ja tenim la salsa per acompanyar el nostre plat de cargols a la llauna preparada!