Ja ha arribat la tardor i malgrat la calor que està fent és hora de preparar-se per preparar receptes tradicionals d’aquesta època de l’any. Els ingredients més populars de la tardor són carbassa, castanyes, moniatos i bolets .
Avui veurem com podem preparar 3 de les receptes que més m’agrada preparar durant aquesta estació tant plena de colors: el pastís de carbassa, els panellets de xocolata i les castanyes al forn.
Com preparar un deliciós pastís de carbassa
El primer pas és tenir els ingredients necessaris. Les quantitats següents son per 6 persones : 350 grams de carbassa, 4 ous, 300 grams de farina de reposteria, 1 sobre de llevat químic, 200 grams de sucre blanc o moré, sucre glacé, canela, nou moscada, nous trossejades (opcional), mantega (per untar el motlle), oli d’oliva
El procediment per preparar el pastís de carbassa és molt senzill. Estovem la carbassa al forn i posem tots els ingredients a bol. Remenem i posem la barreja en un motlle apte per forn. Deixem cuinar durant uns 45 minuts, traiem i ja podem servir-lo.
Si vols aprender a preparar el pastís de carbassa entra a la nostra recepta on t’expliquem tots els detalls. Veure recepta de pastís de carbassa .
Recepta de panellets de xocolata per la tardor
Els panellets no poden faltar en aquesta llista de receptes de tardor . Aquests dolços estan fets a base patata o moniato, sucre, ou i ametlla mòlta. Avui en día existeixen de molts tipos: coco, maduixa, taronja, llimona, canela, xocolata… però els originals són els de pinyons .
Preparar panellets de xocolata és molt senzill. Només necessites els següents ingredients : 250 grams de patata, 250 grams d’ametlla mòlta, 10 grams de sucre blanc o moreno, 1 tableta de xocolata per postres (per desfer), 1 got de llet, 50 grams de coco ratllat (opcional).
Per fer els panellets de xocolata simplement necessitem estovar la patata, barrejar tots els ingrediets, fer la forma de panellet (boletes) i cobrir-los de xocolata. No obstant, és important seguir el pas a pas amb detall. Si vols aprendre a fer uns deliciosos panellets amb xocolata desfeta per sobre et convido a que entris a veure la nostra recepta amb tot el procediment i imatges.
Veure recepta de panellets de xocolata
Per cert, també tenim la recepta de tardor de panellets de coco . Si ets amant d’aquesta fruita tropical no te la pots perdre!
Castanyes al forn, la recepta més popular de la tardor
La última recepta de tardor d’aquest article són les castanyes al forn . Ja sé que no és la més currada però des de ben petit les castanyes m’han recordat la tardor i per això no podia faltar.
Quan comença el fred veiem als carrers les castanyeras torrant castanyes a la vora del foc . Les castanyes que podem fer al forn a casa nostra no estan tan bones com aquestes pero si que quedan molt bones.
Tan sols necesites castanyes i una mica de sal . El més important és escollir unes castanyes de qualitat ja que són l’ingredient principal d’aquesta recepta de tardor. Després només hem de calentar el forn, fer un tallet i ficar una mica de sal. Deixem al forn uns 25-30 minuts i… voilà! Ja tenim les nostres castanyes cuinades .
Si vols aprendre el pas a pas de forma detallada entra a la nostra recepta de castanyes torrades al forn .
Aquestes són les 3 receptes de tardor que més m’agraden. No obstant, hi ha moltes d’altres que es fan amb ingredients típics d’aquesta època de l’any com la carbassa al forn , el moniato al forn , els rovellons a la planxa o la vedella amb bolets .