Recepta fàcil de salsa beixamel

La beixamel és una salsa de base làctia originària de la cuina francesa , que es caracteritza per la seva textura suau i cremosa i el seu sabor delicat i lleugerament dolç.

Es tracta d'una salsa molt versàtil que es pot utilitzar per acompanyar diferents plats com ara pastes, verdures, carns o peixos, i també es pot utilitzar com a base per a altres salses com ara la salsa de formatge o la salsa de bolets.

A més a més, la beixamel és una salsa relativament fàcil de fer i amb pocs ingredients, per la qual cosa és una opció ideal per a aquells que busquen una salsa senzilla i ràpida de preparar.

Pot utilitzar aquesta recepta per preparar els nostres deliciosos canelons de carn o els canelons a la catalana .

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer salsa beixamel pas a pas

  1. En una cassola, fonem la mantega a foc mitjà fins que es faci líquida.
  2. Afegim la farina i remenem amb una cullera de fusta fins que la barreja quedi homogènia i comenci a agafar color.
  3. Poc a poc, sense deixar de remenar, afegim la llet a temperatura ambient fins que la mescla quedi suau i sense grumolls.
  4. Continuem remenant fins que la beixamel comenci a bullir i fer-se cada cop més espesa.
  5. Baixem el foc i afegim una mica de sal i nou moscada al gust. Remenem bé tota la mescla.
  6. Deixem coure a foc baix durant uns 5 minuts fins que la beixamel hagi adquirit la consistència correcte.
  7. Ja només queda emprar aquesta beixamel per preparar delicioses croquetes o canelons.

Consells i trucs per cuina la millor beixamel

Amb els següents consells, podràs obtenir una beixamel suau, cremosa i amb un sabor deliciós que segur que agradarà a tots els paladars.

Controla la temperatura

Per evitar que la beixamel es cremi, és important mantenir una temperatura moderada i remenar contínuament. Si la cassola està massa calenta, la beixamel es pot fer massa densa o començar a agafar color.

Afegeix la llet poc a poc

Per a que la mescla no contingui grumolls, és important afegir la llet a poc a poc mentre es remena constantment. D'aquesta manera, es garantirà una textura suau i sense grumolls.

Utilitza ingredients de qualitat

com que la beixamel és una salsa de base làctia, és important utilitzar llet i mantega de qualitat per obtenir un sabor i una textura excel·lents. Utilitza una mantega de bona qualitat i llet fresca per aconseguir el millor resultat possible.

Experimenta amb les espècies

Per donar-li un toc de sabor especial a la beixamel, pots afegir una mica de nou moscada, pebre o altres espècies al gust. Aquest detall farà que la teva beixamel sigui diferent i única.

Ajusta la consistència

Si la beixamel queda massa líquida, pots deixar-la coure una mica més de temps fins que arribi a la consistència desitjada. Si, per contra, queda massa espessa, pots afegir una mica més de llet fins que aconsegueixis la textura adequada.

imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: