- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta fàcil de salsa beixamel
La beixamel és una salsa de base làctia originària de la cuina francesa , que es caracteritza per la seva textura suau i cremosa i el seu sabor delicat i lleugerament dolç.
Es tracta d'una salsa molt versàtil que es pot utilitzar per acompanyar diferents plats com ara pastes, verdures, carns o peixos, i també es pot utilitzar com a base per a altres salses com ara la salsa de formatge o la salsa de bolets.
A més a més, la beixamel és una salsa relativament fàcil de fer i amb pocs ingredients, per la qual cosa és una opció ideal per a aquells que busquen una salsa senzilla i ràpida de preparar.
Pot utilitzar aquesta recepta per preparar els nostres deliciosos canelons de carn o els canelons a la catalana .
Ingredients
Com fer salsa beixamel pas a pas
- En una cassola, fonem la mantega a foc mitjà fins que es faci líquida.
- Afegim la farina i remenem amb una cullera de fusta fins que la barreja quedi homogènia i comenci a agafar color.
- Poc a poc, sense deixar de remenar, afegim la llet a temperatura ambient fins que la mescla quedi suau i sense grumolls.
- Continuem remenant fins que la beixamel comenci a bullir i fer-se cada cop més espesa.
- Baixem el foc i afegim una mica de sal i nou moscada al gust. Remenem bé tota la mescla.
- Deixem coure a foc baix durant uns 5 minuts fins que la beixamel hagi adquirit la consistència correcte.
- Ja només queda emprar aquesta beixamel per preparar delicioses croquetes o canelons.
Consells i trucs per cuina la millor beixamel
Amb els següents consells, podràs obtenir una beixamel suau, cremosa i amb un sabor deliciós que segur que agradarà a tots els paladars.
Controla la temperatura
Per evitar que la beixamel es cremi, és important mantenir una temperatura moderada i remenar contínuament. Si la cassola està massa calenta, la beixamel es pot fer massa densa o començar a agafar color.
Afegeix la llet poc a poc
Per a que la mescla no contingui grumolls, és important afegir la llet a poc a poc mentre es remena constantment. D'aquesta manera, es garantirà una textura suau i sense grumolls.
Utilitza ingredients de qualitat
com que la beixamel és una salsa de base làctia, és important utilitzar llet i mantega de qualitat per obtenir un sabor i una textura excel·lents. Utilitza una mantega de bona qualitat i llet fresca per aconseguir el millor resultat possible.
Experimenta amb les espècies
Per donar-li un toc de sabor especial a la beixamel, pots afegir una mica de nou moscada, pebre o altres espècies al gust. Aquest detall farà que la teva beixamel sigui diferent i única.
Ajusta la consistència
Si la beixamel queda massa líquida, pots deixar-la coure una mica més de temps fins que arribi a la consistència desitjada. Si, per contra, queda massa espessa, pots afegir una mica més de llet fins que aconsegueixis la textura adequada.