pizza d'albergínia amb mel i nous

Recepta de pizza amb albergínia i mozzarella al forn

La pizza d'albergínia amb mel i nous és una d'aquelles receptes que us sorprenen per la seva originalitat. No és una cosa que trobis a tot arreu, però vaig tenir la sort de tastar-la en una pizzeria molt xula a Barcelona. Em va agradar tant que em van venir ganes d'intentar fer-la jo mateix a casa.

I saps què fa que aquesta pizza sigui tan bona? És la combinació perfecta de sabors. La mel li dóna un toc dolç que va genial amb la mozzarella cremosa i el salat del parmesà. A més, les nous li afegeixen aquest toc cruixent que fa que cada mossegada sigui encara més interessant. És una barreja que no falla i que converteix aquesta pizza en alguna cosa especial.

Si vols tastar altres delicioses pizzes no et pots perdre la nostra pizza barbacoa o la pizza de carbassa .

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Pizza de pernil i formatge

Pizza de pernil i formatge

Fideus a la cassola de la iaia, recepta tradicional de la gastronomia catalana

Fideus a la cassola

Pasta amb verdures

Pasta amb verdures

Macarrons a la bolonyesa

Macarrons a la bolonyesa

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer pizza d'albergínia al forn

  1. Preescalfem el forn a 200°C.
  2. Rostim l'albergínia sencera: Col·loquem l'albergínia sencera en una safata de forn i la rostim fins que la pell estigui arrugada i l'albergínia estigui suau, aproximadament 25-30 minuts. Un cop rostida, la traiem del forn i deixem que es refredi una mica abans de pelar-la i tallar-la a rodanxes.
  3. Preparem la base de pizza: Mentre l'albergínia es refreda, estenem la massa de pizza en una safata per a forn i escampem el tomàquet fregit sobre tota la base.
  4. Afegim mozzarella: Posem una bona quantitat de mozzarella per sobre el tomàquet.
  5. Afegim l'albergínia: Col·loquem les rodanxes d'albergínia pelada sobre la capa de mozzarella.
  6. Afegim el parmesà: Col·loquem trossos de parmesà entre les rodanxes d'albergínia.
  7. Enfornem la pizza: Introduïm la pizza al forn preescalfat a 220°C i la enfornem durant uns 10-15 minuts, fins que la massa comenci a daurar-se i el formatge estigui completament fos i lleugerament daurat.
  8. Afegim nous i mel: Quan faltin uns deu minuts perquè la pizza estigui a punt, obrim el forn i escampem les nous tallades sobre la pizza, afegint també un rajolí de mel.
  9. Acabem de cuinar: Tanquem el forn i deixem que la pizza s'acabi de coure.
  10. Afegim crema de vinagre balsàmic: Quan treiem la pizza del forn, ruixem la crema de vinagre balsàmic sobre la pizza calenta.
  11. Servim la pizza: Deixem reposar la pizza uns minuts i després la servim calenta.
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: