- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de pizza amb albergínia i mozzarella al forn
La pizza d'albergínia amb mel i nous és una d'aquelles receptes que us sorprenen per la seva originalitat. No és una cosa que trobis a tot arreu, però vaig tenir la sort de tastar-la en una pizzeria molt xula a Barcelona. Em va agradar tant que em van venir ganes d'intentar fer-la jo mateix a casa.
I saps què fa que aquesta pizza sigui tan bona? És la combinació perfecta de sabors. La mel li dóna un toc dolç que va genial amb la mozzarella cremosa i el salat del parmesà. A més, les nous li afegeixen aquest toc cruixent que fa que cada mossegada sigui encara més interessant. És una barreja que no falla i que converteix aquesta pizza en alguna cosa especial.
Si vols tastar altres delicioses pizzes no et pots perdre la nostra pizza barbacoa o la pizza de carbassa .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer pizza d'albergínia al forn
- Preescalfem el forn a 200°C.
- Rostim l'albergínia sencera: Col·loquem l'albergínia sencera en una safata de forn i la rostim fins que la pell estigui arrugada i l'albergínia estigui suau, aproximadament 25-30 minuts. Un cop rostida, la traiem del forn i deixem que es refredi una mica abans de pelar-la i tallar-la a rodanxes.
- Preparem la base de pizza: Mentre l'albergínia es refreda, estenem la massa de pizza en una safata per a forn i escampem el tomàquet fregit sobre tota la base.
- Afegim mozzarella: Posem una bona quantitat de mozzarella per sobre el tomàquet.
- Afegim l'albergínia: Col·loquem les rodanxes d'albergínia pelada sobre la capa de mozzarella.
- Afegim el parmesà: Col·loquem trossos de parmesà entre les rodanxes d'albergínia.
- Enfornem la pizza: Introduïm la pizza al forn preescalfat a 220°C i la enfornem durant uns 10-15 minuts, fins que la massa comenci a daurar-se i el formatge estigui completament fos i lleugerament daurat.
- Afegim nous i mel: Quan faltin uns deu minuts perquè la pizza estigui a punt, obrim el forn i escampem les nous tallades sobre la pizza, afegint també un rajolí de mel.
- Acabem de cuinar: Tanquem el forn i deixem que la pizza s'acabi de coure.
- Afegim crema de vinagre balsàmic: Quan treiem la pizza del forn, ruixem la crema de vinagre balsàmic sobre la pizza calenta.
- Servim la pizza: Deixem reposar la pizza uns minuts i després la servim calenta.