- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de pollastre a la cervesa tradicional
És la primera vegada que preparo aquesta recepta i realment m'ha sorprès. Es cuina un guisat a base de verdures, que aporten un toc dolç ia més s'hi afegeix cervesa, aportant un toc amarg al plat.
Es poden fer servir tot tipus de cerveses. En aquesta ocasió hem utilitzat cervesa rossa però la propera vegada vull tastar amb cervesa negra.
És una recepta senzilla de preparar ja que només cal marcar el pollastre, tallar els vegetals i cuinar-ho tot juntament amb la cervesa fins que s'evapori i quedi una salsa lleugerament densa.
Depenent del foc i de la quantitat de cervesa, hauràs d'esperar des de 50 minuts a més d'una hora per aconseguir la textura perfecta de la salsa.
Si t'agraden les receptes de pollastre, llavors has de tastar el pollastre amb gambes , el pollastre arrebossat o el pollastre amb fregidora d’aire.
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer pollastre amb salsa de cervesa
- En una olla hi tirem un raig d'oli i ho posem a escalfar.
- Un cop l'oli estigui calent, introduïm el pollastre per marcar-lo a foc alt. Això trigarà uns 3-4 minuts.
- Pelem les pastanagues i les tallem a rodanxes fines.
- Rentem el pebrot i el piquem a trossos petits. Piquem també l'all.
- Tallem la ceba en estil Brunoise.
- Un cop el pollastre estigui marcat traiem i reservem en un plat.
- Al mateix oli on hem marcat el pollastre hi tirem la pastanaga, la ceba, l'all i el pebrot. Aboquem també la sal i el pebre i deixem cuinar 15 minuts a foc suau.
- Passat els 15 minuts la ceba estarà transparent i la pastanaga a mig cuinar. Agreguem la cullerada de farina la qual donarà cos a la salsa de cervesa. Integrem amb totes les verdures i deixem cuinar 2 minuts més.
- Tornem a posar el pollastre a l'olla i introduïm els sucs que ha deixat al plat on l'havíem reservat.
- Fem una mica de romaní i farigola, la fulla de llorer i cobrim tot amb la cervesa (mig litre). Barregem tots els ingredients.
- Deixem cuinar a foc suau durant un període de 45-50 minuts perquè la cervesa redueixi i es formi la salsa. Nosaltres ho hem preparat amb cervesa rossa però també es pot tastar amb cervesa negra.
- Passat aquest temps ja només queda servir el plat de pollastre a la cervesa i gaudir d'aquest àpat.