pollastre a la cervesa fàcil i ràpid

Recepta de pollastre a la cervesa tradicional

És la primera vegada que preparo aquesta recepta i realment m'ha sorprès. Es cuina un guisat a base de verdures, que aporten un toc dolç ia més s'hi afegeix cervesa, aportant un toc amarg al plat.

Es poden fer servir tot tipus de cerveses. En aquesta ocasió hem utilitzat cervesa rossa però la propera vegada vull tastar amb cervesa negra.

És una recepta senzilla de preparar ja que només cal marcar el pollastre, tallar els vegetals i cuinar-ho tot juntament amb la cervesa fins que s'evapori i quedi una salsa lleugerament densa.

Depenent del foc i de la quantitat de cervesa, hauràs d'esperar des de 50 minuts a més d'una hora per aconseguir la textura perfecta de la salsa.

Si t'agraden les receptes de pollastre, llavors has de tastar el pollastre amb gambes , el pollastre arrebossat o el pollastre amb fregidora d’aire.

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Com fer croquetes de pollastre casolanes, aprèn tots els trucs per a dominar aquesta recepta clàssica

Croquetes de pollastre

Pollastre al forn

Pollastre al forn

Pollastre amb gambes a la catalana, la recepta de mar i muntanya que no et pots perdre

Pollastre amb gambes

Pollastre en fregidora d'aire, la recepta saludable i saborosa sense (a penes) oli

Pollastre en fregidora d'aire

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer pollastre amb salsa de cervesa

  1. En una olla hi tirem un raig d'oli i ho posem a escalfar.
  2. Un cop l'oli estigui calent, introduïm el pollastre per marcar-lo a foc alt. Això trigarà uns 3-4 minuts.
  3. Pelem les pastanagues i les tallem a rodanxes fines.
  4. Rentem el pebrot i el piquem a trossos petits. Piquem també l'all.
  5. Tallem la ceba en estil Brunoise.
  6. Un cop el pollastre estigui marcat traiem i reservem en un plat.
  7. Al mateix oli on hem marcat el pollastre hi tirem la pastanaga, la ceba, l'all i el pebrot. Aboquem també la sal i el pebre i deixem cuinar 15 minuts a foc suau.
  8. Passat els 15 minuts la ceba estarà transparent i la pastanaga a mig cuinar. Agreguem la cullerada de farina la qual donarà cos a la salsa de cervesa. Integrem amb totes les verdures i deixem cuinar 2 minuts més.
  9. Tornem a posar el pollastre a l'olla i introduïm els sucs que ha deixat al plat on l'havíem reservat.
  10. Fem una mica de romaní i farigola, la fulla de llorer i cobrim tot amb la cervesa (mig litre). Barregem tots els ingredients.
  11. Deixem cuinar a foc suau durant un període de 45-50 minuts perquè la cervesa redueixi i es formi la salsa. Nosaltres ho hem preparat amb cervesa rossa però també es pot tastar amb cervesa negra.
  12. Passat aquest temps ja només queda servir el plat de pollastre a la cervesa i gaudir d'aquest àpat.
com fer pollastre a la cervesa pas a pas
com cuinar pollastre a la cervesa
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: