- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Lassi de mango, recepta tradicional Índia
El lassi és una beguda tradicional de l'Índia preparada amb iogurt i fruites. És molt refrescant, perfecta per suportar la potent calor del país hindú.
Jo vaig tenir l'oportunitat de provar el lassi en un popular local a la ciutat de Varanasi, al costat del riu Ganges. Recordo que el preníem en un got de ceràmica i un cop finalitzat havíem de trencar-lo contra el terra. Curiós, oi?
Realment en vaig prendre uns quants durant el meu viatge a l'Índia i el Nepal. Quan vaig tornar a la meva ciutat vaig decidir incorporar-lo al meu receptari de batuts frescos d'estiu.
Avui, en cosmorecetes, t'explico com pots preparar també un exquisit batut de iogurt lassi preparada a base d'una de les més delicioses fruites tropicals, el mango. D'aquesta manera podràs traslladar-te a l'Índia a través del sabor.
És una recepta molt senzilla de preparar i pensada per suportar els calorosos dies d'estiu. Només necessitem un mango, preferiblement ben madur, i una mica de iogurt. També és molt comú afegir-hi una mica d'espècies (com és típic dels països asiàtics) com ara cardamom i cúrcuma.
Si ets molt llaminer i no en tens prou amb la dolçor del mango pots afegir una mica de sucre al batut.
Fàcil veritat?
Doncs prepararem-ho!
Si t'agraden els batuts no dubtis de tastar la nostra recepta de batut de prunes o el nostre batut de kiwi i plàtan . També has de provar la nostra exquisida llimonada casolana .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer lassi de mango
- El primer pas és el més important. Triar un bon mango madur i dolç ja que serà el sabor predominant del nostre batut de iogurt.
- Pelem el mango i el tallem a daus. Afegim els trossos a la batedora.
- Posem el quefir o els iogurts dins el got de la batedora. Nosaltres hem optat per iogurts naturals. No obstant això, també es pot fer servir iogurt grec, que li dóna un toc més cremós al lassi.
- Afegim el cardamom amb la resta d'ingredients. Si optem per les llavors és important saber que les pells quedessin dins del batut.
- Finalment posem una mica de cúrcuma i opcionalment una mica de sucre.
- Batem-ho tot durant uns segons fins a obtenir una barreja homogènia. Una altra opció és batre-ho tot, però deixant alguns trossos de mango.
- Deixem refredar al congelador o nevera i ja podem gaudir d'aquesta exquisida beguda de l’Índia, el lassi de mango.
Preparació de lassi de mango a Thermomix
El batut o lassi de mango també pot ser preparat amb Thermomix o robot de cuina. Repetim els passos anteriors, però en comptes de tirar els ingredients al got de la batedora els afegim dins del got de la Thermomix.
Triturem durant 1 minut a velocitat 6 fins que hi hagi una barreja homogènia dels ingredients. Opcionalment es poden afegir uns trossets de mango dins la barreja un cop triturat.