truita d'albergínia i ceba, la recepta sana i fàcil ideal per a qualsevol àpat

Recepta de truita d'albergínies i ceba

La truita d'albergínia és una deliciosa variació de la clàssica truita de patates , ideal per a qualsevol moment del dia. Amb la suavitat i el sabor característic de les albergínies, aquest plat és perfecte per compartir amb la família o els amics.

A més, és molt fàcil de preparar amb ingredients bàsics que segurament ja tens a la teva cuina. Pots gaudir-la calenta oa temperatura ambient, cosa que la fa perfecta per a qualsevol ocasió, ja sigui un dinar ràpid o un sopar relaxat.

El millor de la truita d'albergínia és que, a més de ser deliciosa, és saludable . Les albergínies són riques en fibra, antioxidants i vitamines, cosa que les converteix en una excel·lent opció per a una dieta equilibrada.

Combinades amb els ous, que són una gran font de proteïnes, aquesta truita es converteix en un menjar complet i nutritiu. Així que, per què no fer un gir a la teva truita de sempre i provar aquesta recepta fàcil i ràpida? T'assegurem que t'encantarà!

Si t'agraden les truites llavors has de tastar la nostra truita de patates i la truita de carxofes .

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Ous farcits de tonyina

Ous farcits

Ous ferrats o fregits

Ous ferrats

Truita de patates

Truita de patates

Truita carxofes, com preparar-la ja siguin congelades o fresques

Truita de carxofes

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer truita d'albergínies pas a pas

  1. Primer, rentem bé les albergínies, traiem els extrems i les tallem a rodanxes.
  2. Després, dividim aquestes rodanxes en petits cubs. Per afegir fibra, podem pelar una albergínia i deixar l'altra amb pell.
  3. Col·loquem les albergínies en un colador, posem una mica de sal per sobre i les deixem reposar durant uns 30 minuts per eliminar l'excés d’amargor.
  4. Mentrestant, pelem i piquem finament la ceba i l'all. Escalfem una mica d'oli d'oliva en una paella gran a foc mitjà.
  5. Hi afegim la ceba i l'all i els cuinem a foc lent fins que estiguin daurats. Després, incorporem les albergínies i cuinem a foc suau durant uns 20 minuts, remenant ocasionalment, fins que estiguin ben tendres. Si cal, hi afegim més oli.
  6. En un recipient ampli, batem els ous juntament amb un pessic de sal fins que quedin ben integrats. Incorporem les albergínies cuites als ous batuts i barregem fins a obtenir una mescla homogènia.
  7. A la mateixa paella, eliminem l´excés d'oli, deixant només una lleugera capa. Aboquem la barreja d'ous i albergínies a la paella calenta i cuinem a foc mitjà-baix fins que la base de la truita s'ha quallat.
  8. Amb l'ajuda d'un plat, donem la volta a la truita i la cuinem fins que estigui completament feta per l'altra banda.
  9. Finalment, servim la truita d'albergínies calenta oa temperatura ambient. Aquesta truita és perfecta per acompanyar amb una amanida fresca o unes llesques de pa amb tomàquet.
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: