truita carxofes, com preparar-la ja siguin congelades o fresques

Recepta de truita de carxofes

La truita de carxofes és una variant de la clàssica recepta de truita de patates , popular a la cuina mediterrània. A Catalunya, aquest plat és molt popular, especialment a regions on les carxofes són abundants.

Per preparar aquesta truita, les carxofes es netegen i cuinen per eliminar les parts fibroses, després es barregen amb ous batuts i es fregeixen en oli d'oliva, resultant en una truita esponjosa i saborosa.

La truita de carxofes és una opció saludable . Les carxofes, riques en fibra, ajuden a millorar la digestió i mantenir la salut intestinal, a més de proporcionar una sensació de sacietat que pot ajudar en el control del pes. També són una excel·lent font d'antioxidants com la quercetina i la rutina, que combaten el dany cel·lular.

Els ous, un altre ingredient principal, aporten proteïnes d'alta qualitat essencials per a la reparació de teixits i la producció d´enzims i hormones. A més, els ous contenen vitamines i minerals crucials com la vitamina B12, la vitamina D, el seleni i el turó, que són importants per al funcionament adequat del nostre organisme.

Com veus la truita de carxofes és una bona opció com a alternativa a la truita de patates o la truita de carbassó .

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Truita francesa, la recepta perfecta per a un sopar lleuger

Truita francesa

Ous ferrats o fregits

Ous ferrats

Truita d'albergínia i ceba, la recepta sana i fàcil ideal per a qualsevol àpat

Truita d'albergínia

Ous poché o escalfats, descobreix la millor tècnica amb paper de film per preparar-los

Ous poché o escalfats

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer truita de carxofes pas a pas

  1. Netegem les carxofes retirant les fulles exteriors més dures i la tija, deixant només els cors tendres. Tallem les carxofes per la meitat i traiem els pelets de l'interior. Per evitar que s'oxidin, les submergim en un bol amb aigua i suc de llimona.
  2. Si fem servir carxofes congelades les traiem del congelador i les deixem descongelar a temperatura ambient. Si tenim pressa, podem fer servir el microones per descongelar-les seguint les instruccions del paquet.
  3. Tallem els cors de carxofa a làmines fines. Escalfeu un bon raig d'oli d'oliva en una paella a foc mitjà. Afegim les carxofes i cuinem, remenant de tant en tant, fins que estiguin tendres i lleugerament daurades. Hi afegim sal al gust (si són congelades normalment es cuinen més ràpid).
  4. En un bol gran, batem els ous amb una mica de sal fins que estiguin ben barrejats. Incorporem les carxofes cuites als ous batuts i barregem bé.
  5. A la mateixa paella, retirem l'excés d'oli deixant només una capa fina per evitar que la truita s'enganxi. Aboquem la barreja d'ous i carxofes a la paella calenta. Cuinem a foc mitjà-baix fins que la truita estigui quallada per una banda.
  6. Amb l'ajuda d'un plat, donem la volta a la truita i cuinem per l'altra banda fins que estigui ben quallada.
  7. Servim la truita de carxofes calenta, acompanyada d'una amanida verda.
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: