
- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de truita de carxofes
La truita de carxofes és una variant de la clàssica recepta de truita de patates , popular a la cuina mediterrània. A Catalunya, aquest plat és molt popular, especialment a regions on les carxofes són abundants.
Per preparar aquesta truita, les carxofes es netegen i cuinen per eliminar les parts fibroses, després es barregen amb ous batuts i es fregeixen en oli d'oliva, resultant en una truita esponjosa i saborosa.
La truita de carxofes és una opció saludable . Les carxofes, riques en fibra, ajuden a millorar la digestió i mantenir la salut intestinal, a més de proporcionar una sensació de sacietat que pot ajudar en el control del pes. També són una excel·lent font d'antioxidants com la quercetina i la rutina, que combaten el dany cel·lular.
Els ous, un altre ingredient principal, aporten proteïnes d'alta qualitat essencials per a la reparació de teixits i la producció d´enzims i hormones. A més, els ous contenen vitamines i minerals crucials com la vitamina B12, la vitamina D, el seleni i el turó, que són importants per al funcionament adequat del nostre organisme.
Com veus la truita de carxofes és una bona opció com a alternativa a la truita de patates o la truita de carbassó .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer truita de carxofes pas a pas
- Netegem les carxofes retirant les fulles exteriors més dures i la tija, deixant només els cors tendres. Tallem les carxofes per la meitat i traiem els pelets de l'interior. Per evitar que s'oxidin, les submergim en un bol amb aigua i suc de llimona.
- Si fem servir carxofes congelades les traiem del congelador i les deixem descongelar a temperatura ambient. Si tenim pressa, podem fer servir el microones per descongelar-les seguint les instruccions del paquet.
- Tallem els cors de carxofa a làmines fines. Escalfeu un bon raig d'oli d'oliva en una paella a foc mitjà. Afegim les carxofes i cuinem, remenant de tant en tant, fins que estiguin tendres i lleugerament daurades. Hi afegim sal al gust (si són congelades normalment es cuinen més ràpid).
- En un bol gran, batem els ous amb una mica de sal fins que estiguin ben barrejats. Incorporem les carxofes cuites als ous batuts i barregem bé.
- A la mateixa paella, retirem l'excés d'oli deixant només una capa fina per evitar que la truita s'enganxi. Aboquem la barreja d'ous i carxofes a la paella calenta. Cuinem a foc mitjà-baix fins que la truita estigui quallada per una banda.
- Amb l'ajuda d'un plat, donem la volta a la truita i cuinem per l'altra banda fins que estigui ben quallada.
- Servim la truita de carxofes calenta, acompanyada d'una amanida verda.