truita francesa, la recepta perfecta per a un sopar lleuger

Recepta de truita francesa

La truita francesa, coneguda al seu país d'origen com a "omelette", és un plat que destaca per ser molt fàcil de fer i ràpid , perfecta per a aquells dies que no ens ve de gust cuinar.

Originària de la cuina francesa, aquesta preparació s'ha estès a nivell mundial, i s'han adoptat diferents noms i variants en diverses cultures. La base és simple: ous batuts, sal i pebre, cuinats en una paella amb mantega o oli.

Tot i això, la tècnica de cocció i l'art de doblegar la truita de manera precisa són elements clau que reflecteixen el mestratge culinari. A França, es poden trobar variants com l'omelette aux fines herbes (amb herbes fresques) i l'omelette aux champignons (amb xampinyons).

En altres països, se li afegeixen ingredients com pernil, formatge, espinacs, entre d'altres, convertint-la en un plat encara més complet. A més de ser una opció ràpida i nutritiva per a qualsevol àpat del dia, la truita francesa és també un llenç perfecte per a la creativitat culinària, permetent infinites combinacions de sabors i textures.

Per cert, si t'agraden les truites llavors has de tastar la nostra truita de patates , la truita de carxofes , la truita d'albergínia o la truita d'espinacs frescos .

Estan totes delicioses!

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Ous farcits de tonyina

Ous farcits

Ous ferrats o fregits

Ous ferrats

Truita carxofes, com preparar-la ja siguin congelades o fresques

Truita de carxofes

Truita d'espinacs frescos amb formatge, la recepta de l'àvia ideal per sopar

Truita d'espinacs

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer truita francesa pas a pas

  1. Trenquem els ous en un bol i els batem amb una forquilla o unes varetes fins que les clares i els rovells estiguin completament integrats. Hi afegim un pessic de sal i pebre al gust. Si volem una truita més esponjosa, hi podem afegir una cullerada de llet i barregem bé.
  2. Escalfem una paella antiadherent a foc mitjà i hi afegim la mantega o l'oli, assegurant-nos que es distribueixi uniformement per tota la superfície de la paella.
  3. Aboquem la barreja d'ou batut a la paella calenta. Movem la paella suaument perquè la barreja s'estengui bé i deixem que es cuini sense tocar durant uns 30 segons o fins que veiem que les vores comencen a quallar-se.
  4. Amb una espàtula, empenyem les vores cap al centre de la paella, inclinant-la lleugerament perquè l'ou líquid vagi cap a les vores i es cuini uniformement.
  5. Continuem cuinant fins que la base estigui quallada però el centre encara estigui una mica sucós.
  6. Amb l'ajuda de l'espàtula, dobleguem la truita per la meitat o l'enrotllem segons la nostra preferència. Cuinem uns segons més per assegurar-nos que estigui ben quallada per fora però encara sucosa per dins.
  7. Llisquem la truita acuradament sobre un plat i servim immediatament. A mi m'agrada acompanyar-la amb una mica d'arròs.

Consells per fer la millor truita francesa

Temperatura del foc: Mantenir el foc a una temperatura mitjana-baixa és clau per evitar que la truita es cremi per fora i quedi crua per dins.

Paella antiadherent: És fonamental perquè la truita no s'enganxi i es pugui doblegar o enrotllar fàcilment.

Farcits opcionals: Podem afegir ingredients com formatge, pernil, xampinyons o herbes fresques just abans de doblegar la truita per donar-li més sabor i textura.

imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: