- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta d’ous poché amb paper de film
Avui porto al blog de receptes una recepta realment especial i plena de sabor: l'ou poché. Aquest mètode de cocció, conegut també com a ou escalfat, consisteix en cuinar la parte de fora de l’ou (la clara) mentres que el rovell queda líquid.
L'ou té molts beneficis per a la salut. És una font excel·lent de proteïnes, vitamines com la D i la B12, i minerals com el ferro i el zinc. A més, els ous contenen colina, un nutrient essencial per al cervell. Cuinar l'ou en forma de poché conserva aquests nutrients, oferint-vos una opció saludable i nutritiva.
L'ou escalfat pot semblar complicat, però amb una mica de pràctica i seguint les instruccions detallades que et proporcionaré a continuació, aconseguiràs dominar aquesta tècnica sense cap problema.
Perfecte per a un esmorzar de cap de setmana, un brunch amb amics o com a toc elegant en una amanida, l'ou poché pot ser la joia de la corona en qualsevol àpat.
Si t’agrada les receptes d’ous no et pots perdre els nostres ous ferrats o els ous farcits de tonyina.
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer ous escalfats (poché) pas a pas
- Agafem 2 gots i tallem dos trossos de paper de film que càpiguen dins del got. Han de sobresortir una mica. Allà és on ficarem els ous. Posem a escalfar una cassola amb aigua.
- Prenem l’oli d’oliva i pintem una mica el paper de film. Aquest pas és important ja que servirà per evitar que l’ou s’enganxi al paper de film.
- Trenquem els ous i posem cada un en un dels gots. Aqui hem de vigilar per a que no es trenquin els ous.
- Afegim una mica de sal i tanquem el paper de film fent un nus amb un fil de cuina.
- Agafem els saquets lligats amb els ous a dins i els fiquem dins de l’aigua bullint uns 4-6 minuts. Durant aquest temps preparem un recipient amb aigua freda.
- Un cop passat aquests temps posem els ous envoltats del film dins de l’aigua freda. Aquest pas és molt important ja que serveix per tallar la cocció dels ous i aconseguir uns ous escalfats exquisits.
- Ja només queda obrir el paper de film i utilitza els ous poché per preparar amanides, pastes… un munt de plats diferents!