ous poché o escalfats, descobreix la millor tècnica amb paper de film per preparar-los

Recepta d’ous poché amb paper de film

Avui porto al blog de receptes una recepta realment especial i plena de sabor: l'ou poché. Aquest mètode de cocció, conegut també com a ou escalfat, consisteix en cuinar la parte de fora de l’ou (la clara) mentres que el rovell queda líquid.

L'ou té molts beneficis per a la salut. És una font excel·lent de proteïnes, vitamines com la D i la B12, i minerals com el ferro i el zinc. A més, els ous contenen colina, un nutrient essencial per al cervell. Cuinar l'ou en forma de poché conserva aquests nutrients, oferint-vos una opció saludable i nutritiva.

L'ou escalfat pot semblar complicat, però amb una mica de pràctica i seguint les instruccions detallades que et proporcionaré a continuació, aconseguiràs dominar aquesta tècnica sense cap problema.

Perfecte per a un esmorzar de cap de setmana, un brunch amb amics o com a toc elegant en una amanida, l'ou poché pot ser la joia de la corona en qualsevol àpat.

Si t’agrada les receptes d’ous no et pots perdre els nostres ous ferrats o els ous farcits de tonyina.

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Ous ferrats o fregits

Ous ferrats

Truita carxofes, com preparar-la ja siguin congelades o fresques

Truita de carxofes

Truita de patates

Truita de patates

Truita francesa, la recepta perfecta per a un sopar lleuger

Truita francesa

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer ous escalfats (poché) pas a pas

  1. Agafem 2 gots i tallem dos trossos de paper de film que càpiguen dins del got. Han de sobresortir una mica. Allà és on ficarem els ous. Posem a escalfar una cassola amb aigua.
  2. Prenem l’oli d’oliva i pintem una mica el paper de film. Aquest pas és important ja que servirà per evitar que l’ou s’enganxi al paper de film.
  3. Trenquem els ous i posem cada un en un dels gots. Aqui hem de vigilar per a que no es trenquin els ous.
  4. Afegim una mica de sal i tanquem el paper de film fent un nus amb un fil de cuina.
  5. Agafem els saquets lligats amb els ous a dins i els fiquem dins de l’aigua bullint uns 4-6 minuts. Durant aquest temps preparem un recipient amb aigua freda.
  6. Un cop passat aquests temps posem els ous envoltats del film dins de l’aigua freda. Aquest pas és molt important ja que serveix per tallar la cocció dels ous i aconseguir uns ous escalfats exquisits.
  7. Ja només queda obrir el paper de film i utilitza els ous poché per preparar amanides, pastes… un munt de plats diferents!
com fer ous poche pas a pas
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: